ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΧΘΕΣ μιλήσαμε για τις βιομηχανίες των όπλων. Σήμερα θα πάμε ν’ αγγίξουμε λίγο τη βιομηχανία του… τζόγου! Φυσικά και τα δύο συνδέονται. Όπως όλα άλλωστε σ’ αυτόν τον όμορφο και αγγελικά πλασμένο κόσμο! Ο τζόγος είναι μια από τις κύριες και ταυτόχρονα πολύ απλές μεθόδους για να μεταφέρονται τα κεφάλαια από τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους πολίτες στα μεγάλα “μαγαζιά”!

ΤΟ ΝΑ επιχειρούμε να χωρίσουμε τις μορφές του τζόγου σε παράνομο και νόμιμο, είναι τουλάχιστον ανόητο! Ποιος να ελέγξει ποιoν δηλαδή; Αλλωστε εδώ μόνο στην “Ψωροκώσταινα” να κοιτάξει κανείς θα παρατηρήσει ότι λειτουργούν στην ψύχρα και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, δεκάδες ιντερνετικές στοιχηματικές εταιρίες που δεν φορολογούνται καν και κερδίζουν εκατομμύρια…

ΠΑΜΕ όμως στη… βιτρίνα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου! Στην Αγγλία και στο πρωτάθλημα που διαφημίζεται ως το πιο καθαρό στην υφήλιο! Με τη λέξη “καθαρό” μπορούμε να γελάσουμε ελεύθερα μέχρι δακρύων!

ΟΙ ΤΥΠΟΙ στο νησί τζογάρουν και στήνουν ποδοσφαιρικά παιχνίδια πριν ανακαλυφθεί το… ίδιο το ποδόσφαιρο!!! Το 1915 καταγράφεται επισήμως το πρώτο στημένο μάτς μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και της Λίβερπουλ για το στοίχημα! Ένα μόνο απ’ αυτά δηλαδή που βγήκε στη φόρα όχι εκείνα που δεν θα μάθουμε ποτέ…

ΟΠΩΣ το εξηγούν ειδικοί αναλυτές του φαινομένου είναι: Τα παγκόσμια κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί στο Αγγλικό πρωτάθλημα είναι έναν αιώνα πιο μπροστά από τον απλό παίκτη του τζόγου! Το έχει πιάσει ο ιστός των πολυεθνικών που απομυζούν δισεκατομμύρια…

ΟΠΩΣ δηλαδή συνέβαινε πάντα. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι ως πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα, στο οποίο συγκεντρώνονταν όλοι οι καλοί ποδοσφαιριστές του κόσμου, χαρακτηρίζονταν το ιταλικό. Μετά έγινε του… Πάολο Ρόσι και του Μόντζι το κάγκελο! Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε το αστραφτερό τσάμπιονς λίγκ το οποίο διαφημίζεται ως το πλέον φερέγγυο! Τόσο, ωστε οι στοιχηματικοί κολοσοί να διαφημίζονται στις φανέλες των ομάδων!!!

ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, για να μην το κουράζουμε, όπου βλέπετε πολλή… χλιδή και λάμψη, τόσο πιο πολύ υποψιασμένοι να είσαστε! Η κοινωνία μας είναι διαρθρωμένη στον αστερισμό του κέρδους! Από κει αρχίζουν κι εκεί τελειώνουν όλα και τα πάντα υποτάσσονται σ’ αυτό!

ΤΑ βασικά μεγάλα… “νταλαβέρια” που αποφέρουν ασύλληπτους τζίρους δισεκατομμυρίων και διαφεντεύουν τον πλανήτη είναι τα ναρκωτικά, τα όπλα που γράφαμε και χθες, ο τζόγος η ενέργεια, τα τρόφιμα, τα φάρμακα και ο αθλητισμός….

ΠΟΤΕ λοιπόν δεν θα είσαι σίγουρος την ώρα που κάθεσαι αναπαυτικά στην πολυθρόνα οτι αυτό που θα τρώς, θα πίνεις ή θα παρακολουθείς θα είναι αυθεντικό ή “μαϊμουδένιο”…!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Ο καιρός στοιχηματίζεται να πάρουμε κανένα… στάνταρ από τον Αρνιακό;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Τι είναι μπίζνες; Ας το πούμε πολύ απλά: τα λεφτά των άλλων»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΟΥΜΑΣ ΥΙΟΣ, ΓΑΛΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτόν τον…. ορυμαγδό ρεμουλας, πως είναι δυνατόν να μην δηλητηριαστεί η σκέψη οταν επιχειρείς να παρακολουθήσεις Ελληνικό ποδόσφαιρο; Οταν δηλαδή γνωρίζεις εκ των πρωτέρων τι παίζεται στη “βιομηχανία τζόγου” παγκοσμίως πως είναι δυνατόν να μην υποπτεύεσαι ο,τι κινείται εδώ στη χώρα;

Πρωταθλήματα
Στη χώρα που όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους διενθνείς “γκουρού” της απατεωνιάς, αλλά στη διαφθορά χτυπάει πρωτιές και… πρωταθλήματα!!

Στην ψύχρα!
Τουλάχιστον εκεί έξω (στην Αγγλία για παράδειγμα που μνημονεύουμε δίπλα) έχουν και πολυτελές… “τυρί” μπροστά απο τη φάκα όπου σε οδηγούν για να σου τα πάρουν! Καλές ομάδες, μεγάλα γήπεδα, προϊόν αναβαθμισμένο και λαμπερό! Εδώ δεν σου βάζουν ούτε ένα ξεροκόμματο! Μόνο το χέρι στην τσέπη στην ψύχρα!!

Τρείς κι ο κούκος!
Εχει απομείνει τρείς κι ο κούκος στις εξέδρες των γηπέδων, αλλά απόητοι συνεχίζουν το έργο! Με το… φιλοθεάμων κοινό να έχει περιοριστεί πλέον στην ιντερνετική παρακολουθηση των γεγονότων, ποντάροντας ανα λεπτό την εξέλιξη! Ψάχνοντας εναγωνίως για κανα “σιγουράκι” απ’ αυτούς που στη συνέχεια κατηγορεί ως διεφθαρμένους στοιχηματζήδες!