Η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, έστω και σε λίγο μεγαλύτερο αριθμό από το 10% της πληρότητας των γηπέδων που ισχύει σήμερα, παραμένει για την ώρα στον “πάγο”!
Η πανδημία συνεχίζει να δίνει υψηλότατα νούμερα σε κρούσματα κι αυτό οδήγησε την επιτροπή των ειδικών ν’ αποφασίσουν χθες την παράταση των περιοριστικών μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα.

Μεταξύ αυτών και τη διατήρηση του μέτρου του 10% της παρουσίας των φιλάθλων στα γήπεδα με ανώτατο όριο ανεξαρτήτως χωρητικότητας τους 1000 θεατές.
Αναλυτικά τα περιοριστικά μέτρα που θα παραμείνουν σε ισχύ και τις επόμενες ημέρες:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ, από τους εργαζόμενους στην εστίαση και όπου υπάρχει συνωστισμός.

– Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, χωρίς μουσική και ορθίους, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

– Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

– Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Στην απόφαση των ειδικών, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς επίσης και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία από τις μεταλλάξεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Με βάση τα παραπάνω που αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν γίνεται κατανοητό ότι δεν θα έχει κόσμο πέραν του 10% το παιχνίδι της Αναγέννησης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ελπίδα των “κιτρινόμαυρων” έχει να κάνει με τον επαναληπτικό στο Δημοτικό Στάδιο. Αν δηλαδή η επιτροπή μέχρι τότε (με βάση πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν) θα επιτρέψει μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων στα γήπεδα.
Να έχουμε πληρότητα πάντως, έτσι όπως τα βλέπουμε τα πράγματα μάλλον θα πρέπει να το αποκλείσουμε.