Παρατείνεται έως τις 10 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία έληγε στις 27 Αυγούστου, ενώ η πληρωμή των δύο πρώτων δόσεων του φόρου (του Ιουλίου και του Αυγούστου) θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο διευκρινίζει ότι για την παροχή της έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του φόρου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωσή τους έως τις 27 Αυγούστου και να καταβάλλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Με τις μέρες να κυλούν αντίστροφα, ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δεν φαίνεται να βελτιώνεται. Σε ότι αφορά το Νομό Καρδίτσας, μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Παπαδημητρίου είχαν υποβληθεί περίπου 36.600 δηλώσεις (από τις περίπου 68.000 που αναμένονται συνολικά φέτος).

Να σημειωθεί ότι στις 6 Ιουλίου του 2020 ο αριθμός των υποβληθέντων δηλώσεων έφθανε τις 36.100. Δηλαδή σχεδόν ένα μήνα αργότερα συγκριτικά με πέρυσι υποβλήθηκαν μόλις 500 δηλώσεις παραπάνω.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»