ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ένα από τα κρισιμότερα ιστορικά ραντεβού έχει την Κυριακή το απόγευμα η Αναγέννηση. Ενα παιχνίδι που το αποτέλεσμά του μπορεί να καθορίσει εν πολλοίς όχι μόνο την κατάληξη της φετινής σεζόν, αλλά και των επόμενων χρόνων!

Καμία υπερβολή δεν εμπεριέχει το παραπάνω σκεπτικό διότι μέσα σε μια συγκυρία που η ζωή μας η ίδια έχει ανατραπεί, μέσα σε αλλαγές που ετοιμάζονται και στον ποδοσφαιρικό χάρτη, η λαοφιλής ομάδα της περιοχής μας, μπορεί αν καταφέρει και αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην κανονική περίοδο της Γ’ Εθνικής, να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή της στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε χρόνο ρεκόρ!

Η αναδιάρθρωση που δρομολογείται με τη συγχώνευση της super league 2 και football league, αλλα και όλα όσα έχουν ήδη κατατεθεί στο αθλητικό νομοσχέδιο σχετικά με τη δομή και τα δεδομένα που θα επικρατούν στις επαγγελματικές κατηγορίες, έρχονται σε μια στιγμή που η Αναγέννηση είναι παρούσα!

Και μιλάμε για την πραγματική Αναγέννηση κι όχι για το φάντασμα των προηγούμενων ετών που προκαλούσε τον οίκτο ακόμη και σε… κοινότητες!
Για ν’ αποκτήσει τη δυνατότητα όμως να παλέψει γι’ αυτή την ευκαιρία που παρουσιάζεται, θα πρέπει να φύγει την Κυριακή το απόγευμα από το γήπεδο του Λιτοχώρου ως πρώτη και καλύτερη στον βαθμολογικό πίνακα του τρίτου ομίλου

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΙ ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ!!!
Και για να γίνει αυτό θα πρέπει στον αγώνα με την Καρίτσα για την 13η αγωνιστική, να κάνει αυτό που ξέρει καλά να να κάνει σε τέτοια ιδιαίτερα παιχνίδια!
Να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει (παίζει και για τη νίκη και για την ισοπαλία) και στην τελευταία αγωνιστική στο ματς με τον Ηρακλή Λάρισας στην Καρδίτσα, οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν πριν κατέβουν από το… πούλμαν!

Οι “κιτρινόμαυροι” είναι αποφασισμένοι να αποβιβαστούν ως… κουρσάροι στο Λιτόχωρο και να κάνουν σαφές πως δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ο,τι δικαιούνται!
Εχουν συγκροτήσει – κατά γενική ομολογία – την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος! Τα στατιστικά το τεκμηριώνουν, όπως βεβαίως και η παρουσία τους ιδιαίτερα μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Φέρουν στο στήθος το σύμβολο που είναι το πιο βαρύ στην κατηγορία και βεβαίως έχουν την ενέργεια από τους χιλιάδες φιλάθλους τους που περιμένουν πως και πως να τους ξαναδούν εκεί που αξίζει να βρίσκονται!
Στις παρυφές της Α’ Εθνικής Κατηγορίας μέχρι να έλθει εκείνη η… ρημάδα η ώρα που θα “σβήσει” κι αυτός ο προαιώνιος καημός!

Το αν θα έλθει προσεχώς, δεν το γνωρίζουμε, αλλά το σίγουρο είναι πως την ομάδα με τις διοικητικές αλλαγές που έγιναν, την δημιουργία ενός εξαιρετικού ρόστερ, την πρόσληψη τεχνικής ηγεσίας που δένει με τη φιλοσοφία της, δεν τη χωρά η συγκεκριμένη κατηγορία!

Ασφυκτιά μέσα στα στενά όρια της Γ’ Εθνικής και ήρθε η ώρα ν’ αποτινάξει από πάνω της το πέπλο της μιζέριας που την κρατούσε στην αφάνεια τα τελευταία τρία χρόνια.
Το… καράβι που θα μεταφέρει τους “κουρσάρους” την Κυριακή στο Λιτόχωρο κι απο κει στην επιστροφή στο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει ήδη ανοίξει πανιά κι έχει σαλπάρει…