Πλήθος ετεροδημοτών και επισκεπτών βρίσκονται τις ημέρες αυτές στην Καρδίτσα για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι ετεροδημότες τηρώντας την παράδοση, άρχισαν να συρρέουν τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού για να περάσουν τις εορταστικές ημέρες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συγγενείς και φίλους.

Η έλευση των εκδρομέων – ετεροδημοτών, κορυφώθηκε τα τελευταία 24ωρα, ενώ οι τελευταίοι θα φτάσουν σήμερα προκειμένου να καθίσουν στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σημαντικό βεβαίως, όπως επισημαίνουν επιστήμονες και κυβερνητικά στελέχη, είναι η τήρηση των μέτρων και ο προληπτικός έλεγχος όλων (εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων) με rapid ή self test, ώστε να αποτραπεί η ενδοοικογενειακή διασπορά. Παράλληλα, η Τροχαία Καρδίτσας και συνολικότερα η ΕΛΑΣ βρίσκεται επί ποδός.

Συνεργεία βρίσκονται σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου όπου διενεργούν ελέγχους και κατευθύνουν τους οδηγούς με στόχο όλοι να φτάσουν στον προορισμό τους ασφαλείς, ενώ παράλληλα ελέγχουν την τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.