Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στον χώρο του Πολυτεχνείου στην 48η επέτειο της μεγάλης Εξέγερσης της νεολαίας και των εργαζόμενων απέναντι στη λαομίσητη Χούντα. Το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου στις 16:30, θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Πολίτες, πολιτικά πρόσωπα, συνδικαλιστές επισκέπτονται συνεχώς τον ιστορικό χώρο της Εξέγερσης για να αφήσουν ένα λουλούδι στο Μνημείο.

Live όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο

13:08 Πλέον δεν επιτρέπεται η είσοδος μέσα στο Πολυτεχνείο, ενώ όσοι βρίσκονταν στον χώρο αποχωρούν.

13:02 Αδειάζει σιγά σιγά το Πολυτεχνείο με τους φοιτητές να αποχωρούν οργανωμένα από τον ιστορικό χώρο της Εξέγερσης.

12:49 Διαβάστε τις καταθέσεις συγγενών θυμάτων και αυτόπτων μαρτύρων έναν χρόνο μετά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

12:25 Θυμίζουμε ότι στις 13:00 θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου.

12:05 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», φωνάζουν μικροί μαθητές στο Πολυτεχνείο έχοντας υψωμένες τις γροθιές τους. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της τρίτης ημέρας των εκδηλώσεων για την Εξέγερση.

11:55 «Δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία» φωνάζουν υγειονομικοί στο Πολυτεχνείο. Ορισμένοι από αυτούς έχουν τεθεί σε αναστολή, ενώ θυμίζουν ότι τους προηγούμενους μήνες η κυβέρνηση τους αποκαλούσε ήρωες.

11:32 Να σημειώσουμε ότι οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι, ενώ περίπου στις 16:30 θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

11:12 Συνεχίζεται απρόσκοπτα η προσέλευση του κόσμου στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. «Έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει, δεν θα περά, δεν θα περάσει ο φασισμός», γράφει ένα από τα σημειώματα.

10:52 Οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο συνεχίζονται και στη Θεσσαλονίκη, με πολίτες όλων των ηλικιών να αφήνουν ένα λουλούδι.

10:35 Μήνυμα για την επέτειο της Εξέγερσης έστειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:25 Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένταση, ο κόσμος προσέρχεται κανονικά στον ιστορικό χώρο της Εξέγερσης για να τιμήσει τους ήρωες του Πολυτεχνείου. Οι πολίτες αφήνουν λουλούδια και σημειώματα.

10:20 Φόρος τιμής στους ήρωες του Πολυτεχνείου από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

10:10 Συνεχίζεται η ένταση στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο

09:57 Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να μπουν στον χώρο του Πολυτεχνείου, ενόψει της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο φοιτητές εμπόδισαν την είσοδό τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ

09:36 Στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

08:44 Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης και Χαράλαμπος Αθανασίου προσπάθησαν να μπουν στον χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι, ωστόσο φοιτητές δημιούργησαν μπλόκο με τα σώματά τους και τους απέτρεψαν την είσοδό τους στο εσωτερικό. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή : in.gr