Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τον «Ιανό» στο οδικό τμήμα Αμάραντος – Σαραντάπορο.
Οι εργασίες πραγματοποιούνται από την ΤΕΡΝΑ, στο πλαίσιο του μεγάλου πακέτου έργων  αποκατάστασης ύψους 143 εκ. ευρώ που υλοποιεί το Υπουργείο μέσω της συγκεκριμένης εργολήπτριας εταιρείας.
Οι εργασίες είναι εντατικές και ήδη έχουν προχωρήσει αρκετές αποκαταστάσεις, ωστόσο την ίδα ώρα οι κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής, ζητούν επιτακτικά την ένταξη και του οδικού τμήματος Σαραντάπορο- Νεράιδα (καθώς και του Ίταμος – Καροπλέσι) στην εν λόγω εργολαβία. Το αίτημα είναι καθολικό και καλούν μάλιστα όλους τους αρμόδιους φορείς να ασκήσουν πίεση προς το υπουργείο για το εν λόγω ζήτημα. Την ένταξη του τμήματος Σαραντάπορο – Νεράιδα έχει ζητήσει απο το Υπουργείο και ο Δήμος Καρδίτσας, όπως είχε ενημερώσει σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Καρδίτσας. Το θέμα έχουν θέσει στη βουλή και βουλευτές του ΚΚΕ.
Το συγκεκριμένο οδικό κομμάτι περίπου 4-5 χιλιομέτρων που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον «Ιανό», αποτελεί τμήμα της Επ.Ο. Καρδίτσας- Καρπενησίου. Η προσβασιμότητα είναι πολυτιμη για τους κατοίκους των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών που διαβιούν σε αυτές με αγάπη για τον τόπο τους. Είναι εκείνοι που συνεχίζουν να κρατούν ζωντανά τα χωριά και τους οικισμούς παρά τις αντιξοότητες. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους, παρέχοντάς τους τα στοιχειώδη, όπως η ανεμπόδιστη και χωρίς προβλήματα πρόσβαση.