Πλοιάριο που μετέφερε 55 με 60 μετανάστες βυθίστηκε στη λίμνη Βαν της ανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί έξι πτώματα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την επαρχία Βαν ο Σoϊλού επεσήμανε ότι οι αρχές έχουν συλλάβει 11 ανθρώπους που συνδέονται με το περιστατικό.

Σ’ εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα και σκάφη του λιμενικού.

Ο Σοϊλού μετέβη στη λίμνη Βαν για να επιβλέψει τις έρευνες, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, την ώρα του ναυαγίου επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι. Τοπικός αξιωματούχος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, επειδή καθυστέρησε να αναφέρει το δυστύχημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος που βυθίστηκε βρίσκεται σε βάθος 110-120 μέτρων, ενώ μεταφέρεται από την Άγκυρα υποβρύχιο σύστημα εντοπισμού.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk, οι μετανάστες προέρχονταν από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Η λίμνη Βαν βρίσκεται στην ομώνυμη επαρχία της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με το Ιράν, μια περιοχή από την οποία περνούν πολλοί μετανάστες που κατευθύνονται στην Ευρώπη.

Τον Δεκέμβριο ένα πλοιάριο που μετέφερε πολλές δεκάδες μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και το Αφγανιστάν βυθίστηκε στην ίδια λίμνη, με αποτέλεσμα να πνιγούν επτά άνθρωποι, ενώ άλλοι 64 διασώθηκαν.

Πηγή: Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ