Μία ημέρα μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και όποιος προσπαθήσει να βγάλει… άκρη τι σημαίνει αυτό για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και για τις ομάδες που συμμετέχουν, θα καταλήξει σε… μαθηματικό αδιέξοδο!

Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετές ημέρες μετά από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει δοθεί το “πράσινο φως” για επανέναρξη των προπονήσεων (σε συνθήκες σ’ ο,τι αφορά την πανδημία πολύ χειρότερες από τότε που απαγορεύτηκαν!!!), παρά το ότι και η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ εισηγήθηκε επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης προσδιορίζοντας μάλιστα και την 28η Μαρτίου ως ημερομηνία, αυτή τη στιγμή το να ο προγραμματισμός των συλλόγων είναι στην κυριολεξία στον “αέρα”!

Η πανδημία του κορωνοϊού καλά κρατεί και τέσσερις μήνες μετά το lockdown που επιβλήθηκε στις 7 Νοεμβρίου, οχι μόνο δεν έχουν καλυτερεύσει τα πράγματα, αλλά παραμένουν στο… “κόκκινο” όπως άλλωστε χαρακτηρίζεται και όλη η επικράτεια με τα γνωστά σχεδιαγράμματα των λοιμωξιολόγων που μπήκαν στη ζωή μας από τον περασμένο Μάρτιο!

Το να μιλήσει, λοιπόν, κανείς για προγραμματισμό και προσανατολισμό των ομάδων με βάση έναν ορίζοντα επανέναρξης, είναι αδύνατον!

Όλα τα παραπάνω, ισχύουν φυσικά και για την Αναγέννηση, που όπως γράψαμε πολλές φορές είναι από τις ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο καθώς διατηρούσε πρωταγωνιστικούς στόχους και επένδυσε η διοίκησή της αρκετά χρήματα για να “χτιστεί’ ένα ρόστερ με φιλοδοξίες ανόδου!

Από προχθες οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν σε μια στοιχειώδη προετοιμασία για την επιστροφή τους στη δράση, αλλά δεν βλέπουμε κάτι το συγκεκριμένο, αφού ούτε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγινε προπόνηση!

Δήλωσαν τη συμμετοχή τους σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ που αφορούσε στην επιθυμία τους να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά δεν γνωρίζουν (όπως φυσικά και το σύνολο των ομάδων) αν πράγματι θα έχουμε επανέναρξη στις 28 Μαρτίου ή θα ολοκληρωθεί βιαίως η αγωνιστική σεζόν όπως πέρσι!

Άλλωστε μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς πάλι έχουμε το φαινόμενο σε κάποιες περιοχές να έχουν απαγορευτεί εκ νέου οι προπονήσεις (βλέπε Λάρισα που έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων), και σε κάποιες άλλες συνεχίζονται!

Υπ’ αυτές τις συνθήκες καταλαβαίνει κανείς ότι είναι αδύνατον όχι απλά να προγραμματιστεί κάτι, αλλά και να επαναρχίσει το πρωτάθλημα δίχως να υπάρξουν στρεβλώσεις!