Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο του καθαρισμού του Σοφαδίτη ποταμού στην περιοχή των Σοφάδων και του Μασχολουρίου, που εντάσσεται στο ευρύτερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων που σχεδίασε και υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιοςκαι ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, συνοδευόμενοι από την Αντιδήμαρχο  κα Θώμη Καφάση-Δεδιλιάρη, τον Αντιδήμαρχο κ. Δημ. Κοντοβάκαι τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μίλτο Ξηντάρα βρέθηκαν στην περιοχή του Μασχολουρίου όπου εκτελούνται εργασίες για τον καθαρισμό και διαμόρφωση της κοίτης και των πρανών του Σοφαδίτη. Πρόκειται  για ένα έργο ουσίας, που θα συμβάλει σημαντικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής.

Σε δήλωσή του ο κ. Νούσιοςσημείωσε:

«Υλοποιούμε με γοργούς ρυθμούς τις δεσμεύσεις μας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το καιρικό φαινόμενο ΙΑΝΟΣ αλλά και προληπτικών παρεμβάσεων για αποφυγή μελλοντικών πλημμυρικών φαινομένων.  Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στην Π.Ε Καρδίτσας είναι συγκεκριμένο με δυνατότητα τροποποίησης, όπου και όταν κρίνεται αναγκαίο. Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, την Δ/νση Τεχνικών Έργων και τον Δημάρχους εκτελούμε μια σειρά αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, απόλυτα εναρμονισμένων με τις περιβαλλοντικές επιλογές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού : ‘’ Έργα ουσίας για τον άνθρωπο, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον’’.»

Θάνος Σκάρλος: Επίκειται μελέτη για το Σοφαδίτη

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε:

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη ΠΕ Καρδίτσας είναι να ενισχύουμε την ετοιμότητα των υποδομών με παρεμβάσεις καθαρισμών που  στοχεύουν στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.  Οι καθαρισμοί συνεχίζονται όπου κρίνεται απαραίτητο με γνώμονα τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάδειξη-ανάπλαση του Σοφαδίτη ποταμού με παρεμβάσεις που θα σέβονται το περιβάλλον, θα σέβονται και θα αναδεικνύουν ιστορικά μνημεία όπως τη γέφυρα Μασχολουρίου και θα επαναπροσδιορίζουν τη σχέση των πολιτών με το ποτάμι. Με αυτά ως δεδομένα προσανατολισμός της Δημοτικής Αρχής είναι η εκπόνηση σχετικής μελέτης έτσι ώστε να αξιοποιηθεί οποιαδήποτε χρηματοδοτική ευκαιρία.