TOY ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Πάνω που οι υπεύθυνοι της super league πανηγύριζαν για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, έστω και πιλοτικά (ένα δέκα τοις εκατό δηλαδή της χωρητικότητας με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις), από την απόφαση της κυβέρνησης με τη σύμφωνη γνώμη της υγειονομικής επιτροπής, ξύπνησε… “στραβά” ο πρωθυπουργός και την ανακάλεσε!

“Θα στείλουμε το λάθος μήνυμα” είπε ο Κυριάκος και ακύρωσε την απόφαση που ανακοίνωσε ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν η… κυβέρνησή του! Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι βεβαίως το εξής: Δεν μιλάνε μεταξύ τους, έστω στα τηλέφωνα ή στο…. μέσεντζερ ώστε να υπάρχει μια συνεννόηση σχετικά με το τι πρόκειται ν’ ανακοινωθεί;

Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα προφανώς δεν θα λειτουργεί το δίκτυο! Η δεύτερη ερώτηση που προκύπτει και είναι πολύ πιο σημαντική: Αν δεν μπορούν να συννενοηθούν για ενα αθλητικό ζήτημα, πως θα συννενοηθούν για άλλα πολύ πιο σημαντικά όπως τα εθνικά; Πως θα ξέρουν αν το “Ούρουτς Ρεις” που κοντεύει να φθάσει στη Λίμνη Πλαστήρα έχει… ποντίσει ή όχι τα καλώδια;

Όπως γνωρίζουμε όλοι, το διακύβευμα είναι αυτό ακριβώς στην ένταση στα ελληνοτουρκικά! Αν τελικά οι Τούρκοι έχουν ρίξει τα καλώδια στη θάλασσα για να κάνουν έρευνες κι όχι το ότι κόβουν βόλτες στο Αιγαίο εδώ και ένα δίμηνο!

ΜΕ τη φοβερή βέβαια… διπλωματική αντεπίθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σ’ όλα τα πλάτη και μήκη της γης, ο Ερντογάν και η παρέα του δεν τολμάνε να αγγίξουν τα καλώδια. Μόνο βόλτες κάνει ο στόλος! Οπότε αφού τους έχουμε απομονώσει διπλωματικώς, ρίξαμε πλέον όλο το βάρος στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο!

Βέβαια με την απόφαση του πρωθυπουργού που ανακοινώθηκε χθες το πρωί, μπήκε φρένο σε… στρατιές φιλάθλων που είχαν σκοπό να προσέλθουν στα ελληνικά γήπεδα! Έπεσε στεναχώρια μεγάλη σε όλη την επικράτεια, διότι μ’ αυτό το υπερθέαμα που προσφέρει το ποδόσφαιρό μας, με την οργάνωση και κυρίως με την αξιοπιστία, ο κόσμος δεν κρατιόταν και ήταν έτοιμος να ποδοπατηθεί για να διασφαλίσει μια θέση εντός του προβλεπόμενου “δέκα τοις εκατό”!

Αυτά όλα σκέφτηκε ο πρωθυπουργός καθώς έπινε τον εσπρέσο του χθες το πρωί και πήρε τη γενναία απόφαση να μην επιτραπεί η επιστροφή των φιλάθλων ώστε να μην προκληθεί και εμφύλια σύγκρουση για το ποιος θα πρωτοπρολάβει να επιστρέψει!

Θυμάστε άλλωστε τι γινόταν πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού; Δεν έπεφτε καρφίτσα στις εξέδρες! Δεν χωρούσαμε να καθίσουμε! Συνεχίζουμε, λοιπόν, από τη θέση του… τηλεθεατή να παρακολουθούμε τα δρώμενα. Ετσι, άλλωστε, θα δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα σ’ αυτόν τον άτιμο μονοκύτταρο οργανισμό!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του τοπικού ποδοσφαίρου, στο Κύπελλο Ελλάδος μετέχει άλλη ομάδα (συγκεκριμένα ο Ατρόμητος Παλαμά) πλην της Αναγέννησης από τη στιγμή που η τελευταία είναι στις εθνικές κατηγορίες! Με το νέο σύστημα που διεξάγεται ο θεσμός τα τελευταία δύο χρόνια, δίνει ως γνωστόν τη δυνατότητα στους Κυπελλούχους των ΕΠΣ να συμμετέχουν.

Κλήρωση… τζόκερ!
Ως γνωστόν το Κύπελλο Ερασιτεχνών Καρδίτσας διεκόπη τον περασμένο Απρίλιο δια του “ξαφνικού θανάτου” λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ο Κυπελλούχος αναδείχθηκε σε… κλήρωση τζόκερ που έγινε στα γραφεία της Ενωσης! Σε μια τραγική απόφαση των ιθυνόντων την ΕΠΟ καθως θα μπορούσαν οι τελικοί να μετατεθούν και να γίνουν πολύ εύκολα Σεπτέμβριο ή ακόμη και τώρα πριν την κλήρωση!

Διεξάγονται!
Αδιανόητη και εκτός τόπου και χρόνου η απόφαση καθώς όπως το γράφαμε τότε, ήλθε ο καιρός που τα παιχνίδια, έστω και χωρίς κόσμο, διεξάγονται κανονικά. Σε όλες τις διοργανώσεις, επαγγελματικές και μη.

Να γελάς και να κλαις…
Δηλαδή, είναι σα να υποστηρίζουμε ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας, υφίστατο μόνο στους τελικούς των Κυπέλλων Ερασιτεχνών! Να γελάς και να κλαίς μαζί!

Μπάχαλο…
Θυμίζουμε, ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό με όλες τις παλινωδίες, την αντιπαράθεση μεταξύ των ισχυρών παραγόντων τους και τις αναβολές, διεξήχθη στις 12 Σεπτεμβρίου!!! Όταν βγάλετε άκρη σ’ αυτό το απερίγραπτο μπάχαλο, τηλεφωνήστε μας..

Η πρόταση του Ατρομήτου

Βεβαίως εμείς θα θυμίσουμε πάλι ότι η διοίκηση του Ατρομήτου Παλαμά μετά απ’ αυτή την απερίγραπτη απόφαση της ΕΠΟ που δυστυχώς νομιμοποίησε η προηγούμενη διοίκηση της Αναγέννησης δίνοντας το παρών στην κλήρωση με τα μπαλάκια, είχε προτείνει να διεξαχθεί άτυπα ο τελικός το Σεπτέμβριο και να προκύψει απο εκεί η ανάδειξη του Κυπελλούχου. Αυτή η πρόταση δεν γνωρίζουμε γιατί δεν προχώρησε. Είτε δεν έγινε δεκτή από την ΕΠΣΚ, είτε δεν εισακούστηκε από την Αναγέννηση, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, σημασία έχει ότι κατατέθηκε δημόσια και μετά την πήρε ο… αέρας! Έπεσαν και οι πλημμύρες της 18ης Σεπτεμβρίου και προφανώς θα θάφτηκε κάτω από τις λάσπες!  Ο Ατρόμητος πάντως την έκανε, αλλά μάλλον η πόρτα ήταν κλειστή…

—————————————–

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Το παλεύει γερά πάντως η Αδαμαντία, ε;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» – Ελληνική Παροιμία