Εκατομμύρια ακρίδες πλήττουν τα σπαρτά στο Πακιστάν και έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών. Οι αρχές έχουν χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό.

Η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε βοήθεια από την Κίνα, η οποία πριν από δυο δεκαετίες είχε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με ακρίδες. Και η Κίνα είχε τη λύση. Στη βορειοδυτική επαρχία Xinjiang ζει ένα είδος πάπιας το οποίο λατρεύει όχι μόνο να τρέφεται με ακρίδες αλλά έχει αναπτύξει και μια στρατηγική να τις πιάνει και να τις τρώει.

Οι Κινέζοι ενημέρωσαν το Πακιστάν ότι θα τους στείλουν έναν στρατό από 100.000 παπάκια για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Και ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν τις πάπιες όπως θα δείτε και στο βίντεο τις οποίες θα βάλουν σε ένα τρένο και θα τις στείλουν στο Πακιστάν.

Η χρήση ενός τέτοιου φυσικού όπλου λένε οι ειδικοί είναι περισσότερο αποτελεσματική αλλά και δεν είναι επιβλαβής για το περιβάλλον όσο θα ήταν η χρήση ειδικών εντομοκτόνων.

Οι πάπιες όπως λένε ειδικοί ορνιθολόγοι είναι εξαιρετικές στο να κυνηγάνε ακρίδες. Μια πάπια μπορεί να φάει μέχρι και 70 ακρίδες την ημέρα ενώ τα συμπαθή αυτά πτηνά αρέσκονται να κυνηγούν μαζί σε μπουλούκι και όχι η κάθε μια μόνη της, κάτι που τις κάνει περισσότερο αποτελεσματικές.