Έξοδος των τρακτέρ από Τετάρτη στις πλατείες, συλλαλητήριο για τα αντιπλημμυρικά την Πέμπτη και ακολουθεί κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων

*ΑΓΟΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΟΑΣΚ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ *Κυριαρχούν τα αιτήματα για πετρέλαιο, ρεύμα, αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά

Αγροτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή τρακτέρ για τα αντιπλημμυρικά έργα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι με πρωτοβουλία της ΕΟΑΣΚ και των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Παλαμά. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στη γέφυρα «σταυρός» μεταξύ Παλαμά – Ιτέας, με τους αγρότες να ζητούν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των καλλιεργειών και των κτηνοτροφικών μονάδων σε όλο το νομό.

Νωρίτερα, από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η έξοδος των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών της Καρδιτσιώτικης υπαίθρου, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη των εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων που συγκάλεσε η ΕΟΑΣΚ στον Παλαμά.
Υλοποιώντας τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στη σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, το αγροτικό κίνημα της περιοχής προσανατολίζεται σε πρώτη φάση στην έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες με κατεύθυνση τον πανελλαδικό συντονισμό στη συνέχεια, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μπλόκα.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και σε μια προσπάθεια αποφυγής του συνωστισμού εξαιτίας της πανδημίας. Στο επίκεντρο των αγωνιστικών διεκδικήσεων παραμένουν πάγια αιτήματα του αγροτικού κινήματος, που τα τελευταία χρόνια έχουν καταστεί ιδιαιτέρως επίκαιρα.
Συγκεκριμένα κυριαρχούν το ζήτημα του ενεργειακού κόστους (ρεύμα- πετρέλαιο) και του κόστους παραγωγής, το θέμα των τιμών παραγωγού, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ σε συνδυασμό με τα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των καλλιεργειών, κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών συνολικότερα.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, την Τρίτη θα γίνει κινητοποίηση στο δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας, όπου λαμβανει χώρα νέο αγροτοδικείο, καθώς οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ διώκονται εκ νέου για παλιότερες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα