Tη σύνδεση δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου προωθεί ο Δήμος Σοφάδων. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε ομόφωνα την παραλαβή της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης για το έργο της εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου δημοτικών κτιρίων προϋπολογισμού δαπάνης 250.000 ευρώ.
Η μελέτη προβλέπει την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την μετατροπή του δικτύου θέρμανσης από καύσιμο πετρέλαιο σε φυσικό αέριο στα παρακάτω δημοτικά κτίρια:
-Λύκειο Σοφάδων
-Προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες Λυκείου
-Κλειστό γυμναστήριο Γυμνασίου-Λυκείου Σοφάδων
-Γυμνάσιο Σοφάδων (Νέο κτίριο)
-Γυμνάσιο Σοφάδων (Παλαιό κτίριο)
-ΚΑΠΗ Σοφάδων
-Δημαρχείο Σοφάδων
-2ο Δημοτικό Σοφάδων
Για τα συγκεκριμένο κτίρια έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα ευθύνης της Εταιρίας Διανομής Αερίου (ΕΔΑΘΕΣΣ) και έχουν εγκατασταθεί οι μετρητές αερίου.
Η μετατροπή του δικτύου θέρμανσης περιλαμβάνει όλες τις εργασίες εγκατάστασης και τα υλικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές και αφορά την εγκατάσταση δικτύου παροχής φυσικού αερίου για την θέρμανση των κτιρίων παραδομένο έτοιμο προς λειτουργία, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου εγκεκριμένο από την ΕΔΑΘΕΣΣ. Με την μελέτη, προβλέπεται να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την παροχέτευση με φυσικό αέριο από το μετρητή του φυσικού αερίου έως τον καυστήρα στις εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις των κτιρίων.
Το έργο θα περιλαμβάνει όλες τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που απαιτούνται για την άρτια και ασφαλή εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου.