Πιο συγκεκριμένα, ο Μπάρεντ Λέιτς έγραψε: «Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπήρξε σύντομο μήνυμα για τις σχέσεις με την Τουρκία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη».

Πιθανή πενταμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες για τις τουρκικές προκλήσεις

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, πρότεινε πενταμερή συνάντηση για την Τουρκία στο περιθώριο της Συνόδου. Σε αυτή την πενταμερή συνάντηση, εφ’ όσον γίνει, θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμανουέλ Μακρόν, η Ανγκελα Μέρκελ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο ίδιος ο Μισέλ.

Ηδη μάλιστα, φέρεται να έχει γίνει μία προκαταρκτική συζήτηση, όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί η συνάντηση, ούτε αν θα γίνει αυτή σήμερα ή αύριο, καθώς η Σύνοδος Κορυφής θα ολοκληρωθεί το Σάββατο. Την Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και στην Σύνοδο του ΕΛΚ, όπου αναφέρθηκε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, λέγοντας πως η απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν είναι ενδεικτική του πως «αντιμετωπίζει η Τουρκία τις διεθνείς συμφωνίες, τον αλληλοσεβασμό και τον διαθρησκειακό διάλογο».

Πηγή: iefimerida