Το γεγονός ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από χθες για όλους (επιχειρηματίες, εργαζόμενους και καταναλωτές) στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, υπογραμμίζει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, εφιστώντας την προσοχή των μελών του.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι με απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων, όσοι επαγγελματίες υπήρξαν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (800 ευρώ) και της επιστρεπτέας προκαταβολής, κατά την περίοδο της καραντίνας, πρέπει υποχρεωτικά να αναρτήσουν τη σχετική αφίσα, σε εμφανές σημείο του καταστήματός τους.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά από 29/7/2020 η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από όλους τόσο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όσο και σε δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Σε όλους τους χώρους εργασίας, καταστήματα λιανικού εμπορίου, ΔΕΚΟ, τράπεζες και λοιπά γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ΤΑΞΙ, στα νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, στα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, εργαζόμενοι και κοινό, από 29/7/2020 θα πρέπει να φορούν μάσκα υποχρεωτικά.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»