ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Δεν έχουμε ξεμπερδέψει – όπως το αντιλαμβάνονται άπαντες – απ’ όλη αυτή την ιστορία με τον κορωνοϊό και ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει τι μας περιμένει. Ένα μόνο είναι σίγουρο. Αν ξαναμπούμε σε διαδικασίες “όλοι μέσα” ή “lockdown” όπως το λένε με όρους… ΝΒΑ οι ειδικοί, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο!

Κι αυτοί που κατάφεραν με χίλια ζόρια να κρατηθούν στα πόδια τους με την προηγούμενη καταστροφή, θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά και θα χτυπήσουν “φαλιμέντο”! Μιλάμε βεβαίως για τον πολύ κόσμο κι όχι για τους λίγους “εκλεκτούς” που και μέσα απ αυτή την ιστορία παντελονιάζουν!

Να μην ξεχνάμε πως και μ’ αυτή την κατάσταση θησαύρισαν κάποιοι όπως συνέβη με τα μνημόνια, όπως συμβαίνει με τους πολέμους όπως συμβαίνει με κάθε τι που αφορά σ’ αυτό το αδυσώπητο κυνήγι κέρδους και εξουσίας με κάθε κρίση που προκαλείται!
Είναι νόμος της “αγοράς” ότι τις κρίσεις τις πληρώνουν οι πολλοί και μέσα απ’ αυτές κερδίζουν οι λίγοι!  Κι ο κορωνοϊος άλλωστε (όπως και κάθε ιός και… κόρη) είναι αποτέλεσμα αυτής της αχαλίνωτης… “αναπτυξιακής” πορείας!

Μέσα στο πρώτο καταστροφικό κύμα, διαπιστώσαμε πόσο… θωρακισμένο είναι το σύστημα δημόσιας υγείας παγκοσμίως! Ιδιαίτερα στις “ανεπτυγμένες” χώρες!!!
Τόσο πολύ που στήνονταν κινηματογραφικού τύπου γκαγκστερικές επιχειρήσεις στα αεροδρόμια για να κλέψουν τις μάσκες!!! Τόσο καλά που πέθαινε κόσμος ξεχασμένος στα γηροκομεία, στο σπίτι και στους διαδρόμους των “σύγχρονων” νοσοκομείων δια της μεθόδου της διαλογής! Με μια δεύτερη έξαρση φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί! Κανονικό Mad Μax ο “δρόμος της οργής” για τους σινεφίλ!!!

Με τέτοια θωράκιση έχουμε κάθε λόγο να είμαστε… ξέγνοιαστοι! Ιδιαίτερα εμείς εδώ στην Ελλάδα που με το… προηγμένο σύστημα δημόσιας υγείας και τις σύγχρονες δομές που υπάρχουν στα νοσοκομεία μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! Ασε που αν εμφανιστεί πάλι στην οθόνη ο Σωτηρης θα κόψει πέρα ο ιός πριν καλά καλά προλάβει να χτυπήσει για δεύτερη φορά μαζικά!

Έχουμε άλλωστε κι ένα μεγάλο όπλο που δοκιμάστηκε με επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο! Το… μαζικό χειροκρότημα στους υγειονομικούς μας από τα μπαλκόνια! Θα μπει πάλι μπροστά η Μαρέβα, πιο πίσω σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό όλων των αποχρώσεων, ο Χαρδαλιάς με το ατσάλινο βλέμμα κι όλοι εμείς συντονισμένοι για να μην μείνει ούτε ψήγμα κορωνοιού στην επικράτεια! Εδώ διώξαμε τον στόλο του Ερντογάν μέσα από το facebook ο ιός θα μας τρομάξει;

Ανήσυχα ξεκινήσαμε το σημερινό κεντρικό σχόλιο, αλλά κάνοντας τις πιο πάνω σκέψεις, επανήλθαμε πάλι στα ζύγια μας! Σκεφτόμενοι μόνο ότι τη ζωή μας την έχουμε εναποθέσει σε τέτοια στιβαρά χέρια μας βγήκε ένας αναστεναγμός ανακούφισης…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Από σασπένς, πάντως, δεν μπορεί να έχουμε παράπονο τον τελευταίο χρόνο!  Να μην είμαστε αχάριστοι, η αδρεναλίνη είναι στα ύψη! Λες και συμμετέχουμε σε θρίλερ δίχως τέλος! Μεταναστευτικό, κρίση στον Εβρο, κορονωϊός, τύμπανα πολέμου στο Αιγαίο, στην Κύπρο και ξανά μανά κορωνοϊός!

Ο “Δρόμος με τις λεύκες”
Και μέσα σε όλα αυτά οικονομική… ανάπτυξη στο φούλ και σε όλα τα επίπεδα! Ξεχείλωσαν οι τσέπες και τα συρτάρια από ευρώ! Με λίγα λόγια πας να πληροφορηθείς για το τι συμβαίνει και στην οθόνη παίζεται… διακαναλικά η επική ταινία τρόμου ο “Δρόμος με τις Λεύκες”! Τρέμει το φυλλοκάρδι σου για την επόμενη “καλή” είδηση που θ’ ακούσεις ή θα διαβάσεις!!!

Κατακρεουργείται…
Δεν είναι, δηλαδή, μόνο τα προβλήματα αυτά καθ’ αυτά, είναι κυρίως η ψυχική διάθεση που κατακρεουργείται σε καθημερινή βάση σε τέτοιο βαθμό μ’ αποτέλεσμα να οδηγεί πρώτα σε θυμό και μετά σε μαζική κατάθλιψη!

Περίεργος αστερισμός!
Πας να πεις καλημέρα και κινδυνεύεις να φας… “καντήλι” ξεγυρισμένο! “Που την είδες την καλημέρα ρε μεγάλε; Ακου καλημέρα”! Είμαστε, λοιπόν, σε περίεργο αστερισμό γι’ αυτό βαστάτε γερά και θωρακιστείτε όσο μπορείτε περισσότερο…

Ασπίδα προστασίας…
Πως; Μην αφήνοντας την κινδυνολογία και την απογοήτευση να κυριαρχήσουν! Ρίξτε το λίγο έξω, μιλήστε με φίλους, μοιραστείτε ο,τι συμβαίνει τριγύρω και μην κλείνεστε στον εαυτό σας! Το “ολοι μαζί” εδώ έχει μεγάλη αξία και είναι ασπίδα προστασίας! Το ξεμονάχιασμα είναι επικίνδυνο…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχει ανοιχτό το τηλέφωνο ο Σωτήρης;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Οι κρίσεις γεννάνε κροίσους» – Αριστοτέλης Ωνάσης, Εφοπλιστής