Τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη τιμά η Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 ετών από το θάνατό τους στις 22 Μαΐου του 2005.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας, απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση τιμής που θα γίνει το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα στο ανακατασκευασμένο σπίτι του Φλωράκη στο Παλιοζογλώπι, το οποίο λειτουργεί σαν μουσείο. Η γραμματέας της Τ.Ε κ. Χριστίνα Μπεκιάρη, πλαισιωμένη από τους κ.κ. Αστέριο Χαλάτση και Βασίλη Κρανιά, υπογράμμισε: «με αφορμή την παρουσία μας στο Παλιοζογλώπι το Σαββάτο θέλουμε να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών αφού 8 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ακόμα οι κάτοικοι του χωριού δεν έχουν υδροδότηση και τα σπίτια τους διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους ενώ η πρόσβαση στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη δεν έχει αποκατασταθεί». Διευκρίνισε πάντως οτι η ΤΕ Καρδίτσας με το ΤΣ της ΚΝΕ, μαζί με το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα καταθέσουν στεφάνι στον τάφο του κομμουνιστή ηγέτη παρόλες τις δυσκολίες πρόσβασης.
«Αποτελεί κοινή συνείδηση πως όλη η ζωή του σ Χαρίλαου ήταν συνυφασμένη με την ιστορική πορεία του Κόμματος. Πάλεψε αταλάντευτα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που σημάδεψαν μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα.

Άξια αναφοράς και διάδοσης σε όλους τους νέους Κομμουνιστές-πέρα από τη δράση και την προσφορά του, ήταν η κομμουνιστική σεμνότητα που ανέδειξε τις αρετές του και τον καταξίωσε σαν στέλεχος του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Η ζωή του και οι πράξεις του ανέδειξαν την αστείρευτη λαϊκή δύναμη και πρωτοβουλία.

Μέσα από όλη του την διαδρομή επιβεβαιώνεται πως όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να παλέψει και να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν. Να γιατί σήμερα αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς τους Κομμουνιστές» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Συγκέντρωση ενάντια στα εργασιακά
Παράλληλα κάλεσε σε συναγερμό την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Παρασκευή 28 Μαΐου στις 8 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

«Είναι κρίσιμο οι εργαζόμενοι, ο λαός να μην νομιμοποιήσουν με τη στάση τους τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Είτε ο λαός θα παραδοθεί άνευ όρων σε μια ανελέητη επίθεση διαρκείας είτε θα διαλέξει το δρόμο της οργανωμένης αντίστασης και πάλης όχι απλώς ενάντια στο ένα ή άλλο νομοσχέδιο, αλλά στη συνολική στρατηγική που τα γεννά. Τη στρατηγική, δηλαδή, που έχει ως στόχο την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών» ανέφερε.

Πορεία ειρήνης
Παράλληλα, η Τ.Ε Καρδίτσας του ΚΚΕ καταδίκασε τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία και κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ και κάλεσε το λαό της Καρδίτσας να πάρει μέρος στην αντιιμπεριαλιστική πορεία ειρήνης μεθαύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα με αφετηρία το Αθλητικό Πάρκο.