Σοκάρουν οι καταγγελίες για το ορφανοτροφείο – κόλαση στην Αθήνα. Σε αυτές περιγράφονται σεξουαλικές σκηνές μεταξύ μικρών παιδιών, κακοποίηση από τους φροντιστές, μέχρι και χορήγηση ληγμένων φαρμάκων.

Για τα αδιανόητα περιστατικά που έφερε στο φως της δημοσιότητας η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες, ενώ έχει παγώσει και η χρηματοδότηση του ιδρύματος της φρίκης.

Όπως είπε η κυρία Μιχαηλίδου στον ΣΚΑΪ, υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των αγοριών από την ηλικία των 7 μέχρι των 11 ετών μπροστά σε εργαζομένους.

«Η καταγγελία δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι τους έβαζαν να τα κάνουν, αναφέρει όμως συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους», διευκρινίζει.

Επιπλέον, η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι με βάση την καταγγελία, γυναίκες που δουλεύουν στο ορφανοτροφείο ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά ενώ αναφέρεται ότι υπήρχε και δωμάτιο-αποθήκη που το χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρητήριο.

Μάλιστα αποκαλύπτει πως τους χορηγούσαν μέχρι και ληγμένα φάρμακα.

Τα όσα ζούσαν μικρά παιδιά σε αυτό το ίδρυμα δεν μπορεί να διανοηθεί ανθρώπινος νους. Παραμελημμένα, κακοποιημένα και υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, έπεσαν θύματα ανθρώπων που υποτίθεται είχαν τον ρόλο να τα προστατέψουν και να τα βοηθήσουν να μεγαλώσουν σε ασφαλές περιβάλλον.

Η καταγγελία έγινε γνωστή στην υφυπουργό πριν κάποιες ημέρες, όμως έχει φτάσει στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, σημείωσε η υφυπουργός.

«Ο εισαγγελέας, η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσιες του δήμου, δεν είχαν ενημέρωση των περιστατικων παρά μόνο όταν η καταγγελία έφτασε στα χέρια μας» δήλωσε η ίδια ενώ επεσήμανε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά που επιτρέπει την απομάκρυνση των εργαζομένων που αφορούν οι καταγγελίες.

«Η αντίδραση ήταν άμεση, πήγαμε την επόμενη μέρα στην εισαγγελία και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, οπότε ξεκινά εισαγγελική έρευνα. Από τη στιγμή που ξεκινά η έρευνα, καταγγέλλονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα και σύμφωνα με τον νόμο που περάσαμε πριν δυο μήνες, αρκεί η συγκεκριμένη καταγγελία ώστε να μην τους επιτρέπει να δουλεύουν στο ορφανοτροφείο και να απομακρυνθούν», είπε ακόμα η κυρία Μιχαηλίδου.

Πηγή : cnn.gr