Έκκληση προκειμένου οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν δράση για την κοινή
αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Την ίδια ώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση «τσακώνονται» για το μεταναστευτικό- προσφυγικό, ενώ το υπουργείο ετοιμάζεται να προχωρήσει στην μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα, εκτός απροόπτου και στην Καρδίτσα.
‘Ενα από τα σενάρια που ακούγεται έντονα είναι αυτό της ΒΙΠΕ.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που κανένα κόμμα εξουσίας, τωρινό ή παλιότερο, δεν μιλάει για τους πολέμους συμφερόντων που διεξάγουν ΗΠΑ, Ρωσία, ισχυρές χώρες της Ε.Ε και της Ασίας, οι οποίοι οδηγούν στον ξεριζωμό των ανθρώπων.
Απεναντίας εξαίρουν το ρόλο των δυνάμεων αυτών και συναινούν στους πολέμους. Τα κόμματα αυτά άλλωστε είναι που υπέγραψαν τις συνθήκες του Δουβλίνου για την επιστροφή των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα (ως χώρα υποδοχής) με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται παρά τη θέλησή τους.
Αλήθεια γιατί η Ε.Ε (που δίνει πακτωλό χρημάτων στην Τουρκία για το προσφυγικό) και ο ΟΗΕ δεν υποχρεώνουν την Τουρκία να δημιουργήσει ειδικές ανθρώπινες δομές για τη φιλοξενία και καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών, απ’ όπου κατόπιν να γίνεται ανθρωπίνως η μεταφορά τους στις χώρες προορισμού ; Αντ’ αυτού γιατί επιτρέπουν να διεξάγεται το σύγχρονο δουλεμπόριο που οδηγεί σε εκατοντάδες πνιγμούς μικρών παιδιών, με συνεργό τον Πρόεδρο της Τουρκίας που δημοσίως απειλεί για άνοιγμα
της «στρόφιγγας» των προσφυγικών ροών; Κυβέρνηση και αντιπολίτευση γιατί δεν πιέζουν προς την κατεύθυνση αυτή;
Κ.Π.