Τοποθετείται το μαχητικό αεροσκάφος στη μνήμη του Γεωργίου Μπαλταδώρου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ

Στην τοποθέτηση του μαχητικού του αεροσκάφους τύπου Mirage στο Μορφοβούνι προχωρά η Πολεμική Αεροπορία και ο Δήμος Λ. Πλαστήρα, προς τιμήν του ηρωικού Αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπαλταδώρου που το 2018 έπεσε εν ώρα καθήκοντος στο Αιγαίο.
Μετά την κατασκευή του βάθρου στις αρχές Μαρτίου, σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε η διαδικασία τοποθέτησης του αεροσκάφους. Το Mirage μετέφεραν ειδικά οχήματα της Πολεμικής Αεροπορίας και το τεχνικό προσωπικό άρχισε τη συναρμολόγηση και τοποθέτησή του έξω από το Μορφοβούνι δίπλα στον κεντρικό δρόμο. Στο σημείο μάλιστα θα δημιουργηθεί πλατεία με το όνομα του ηρωικού αντιπτεράρχου. Η ολοκλήρωση της συναρμολόγησης και τοποθέτησης του μαχητικού αναμένεται τη Δευτέρα.
Η Δημοτική Αρχή υποδέχθηκε το κλιμάκιο της Πολιτικής Αεροπορίας. Το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που κατέφθασε στο Μορφοβούνι προέρχεται από τέσσερις πτέρυγες μάχης, με επικεφαλής τον Σμήναρχο Θ. Κοτσίδη και υπεύθυνο τεχνικό τον Καρδιτσιώτη κ. Κ. Μαφούνη. Όπως τονίστηκε από το Δήμαρχο, το συγκεκριμένο μνημείο αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον ήρωα Μορφοβουνιώτη και επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι το φετινό μνημόσυνο να τελεστεί στο μνημείο που στήνεται. Όπως προαναφέραμε, στο χώρο θα δημιουργηθεί πλατεία με το όνομα του πιλότου, ενώ φιλοτεχνείται και προτομή.
Να θυμίσουμε ότι ο 34χρονος Γεώργιος Μπαλταδώρος, έχασε την ζωή του στις 12 Απριλίου του 2018 εν ώρα καθήκοντος, όταν το Mirage 2000 που πιλόταρε κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη Σκύρο.