Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 31 Ιανουαρίου, η συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας κ. Μανώλη Στεργιόπουλο, μετά από συνεννόηση με τη βουλευτή κ. Παναγιώτα Βράντζα.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διοργάνωση του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας το οποίο θα διεξαχθεί κατά το διάστημα από 14 έως 23 Μαρτίου 2019.

Ο κ. Στεργιόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στην πορεία προετοιμασίας της διοργάνωσης και στους στόχους της και ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ώστε να καλυφθεί μέρος των εξόδων του Φεστιβάλ και να καταρτιστεί έτσι ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού που είναι ο μακροβιότερος στο είδος του.

Από την πλευρά της, η Υπουργός, που ήταν ήδη ενήμερη για τη δράση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, επαίνεσε τον Πρόεδρο για το έργο το οποίο επιτελείται και εξέφρασε τη βούλησή της να στηρίξει ενεργά τόσο το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου όσο και την 52η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 24 έως 30 Ιουνίου 2019.

Η κ. Ζορμπά τόνισε πως πρόκειται για δύο διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, ενώ επικεντρώθηκε στη ύπαρξη και λειτουργία του δευτεροβάθμιου οργάνου στην Καρδίτσα, στην συμβολή του στα πολιτιστικά δρώμενα και στην επιδίωξή της να δημιουργηθούν αντίστοιχα δευτεροβάθμια όργανα σε όλη την Ελλάδα.

Ευχόμενη δε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις, διαβεβαίωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι παρούσα στην τελετή έναρξης του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και να το παρακολουθήσει από κοντά.