“Με τη…χαρά έμειναν” οι μαθητές τριών σχολείων της Καρδίτσας οι οποίοι το επόμενο διάστημα επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ιταλία. Ο κορονοιός “χτύπησε” τις σχολικές εκδρομές τους οι οποίες με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.

Συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας επρόκειτο να μεταβούν στο Σαλέρνο της Ιταλίας προκειμένου να συμμετάσχουν σε μουσικό φεστιβαλικό, στις 3 Μαΐου μαθητές του Γυμνασίου Λεονταρίου στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS θα ταξίδευαν στη Μεσίνα της Ιταλίας και στις 17 Μαίου μαθητές του 5ου Γυμνασίου επίσης στο πλαίσιο προγράμματος ΕRASMUS θα πήγαιναν στη Σαρδηνία.

Οι εκδρομές αυτές αναστέλλονται και τα σχέδια μαθητών και εκπαιδευτικών προφανώς ματαιώνονται.

Η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα του κορονοϊού στη γειτονική Ιταλία λαμβάνει έκτακτα μέτρα. Ενα από αυτά αφορά στις εκπαιδευτικές εκδρομές που συχνά έχουν προορισμό ιταλικές πόλεις. Αυτές οι εκδρομές αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, όπως ανέφερε απόφαση του υπουργείου Παιδείας, κατόπιν εντολής της Νίκης Κεραμέως.

Με δεδομένα τα στενά χρονικά πλαίσια, αναστολή των συγκεκριμένων εκδρομών σημαίνει κατ’ ουσίαν ακύρωσή τους. Η Ιταλία δεν είναι πια διαθέσιμος προορισμός για τα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε σχετικά:

«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».

Σχετικές εγκύκλιοι εστάλησαν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.