Έντονο ενδιαφέρον για επένδυση φωτοβολταϊκών πάρκων στον κάμπο της Καρδίτσας, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Αγώνα», μεγάλες εταιρείες «οργώνουν» τα χωριά και αναζητούν εκτάσεις, προκειμένου να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ήδη, υποψήφιοι επενδυτές έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αρκετά χωριά του Δήμου Σοφάδων και προσφέρουν δελεαστικές τιμές σε αγρότες προκειμένου να παραχωρήσουν εκτάσεις προς ενοικίαση, μέχρι και 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τιμές φτάνουν μέχρι και τα 200 ευρώ ανά στρέμμα ενοίκιο, με αρκετούς αγρότες να καλοσκέφτονται να προχωρήσουν σε «συμφωνία».

Είναι γεγονός πως τα φωτοβολταϊκά επανέρχονται και πάλι στο προσκήνιο. Κτηματομεσίτες, μελετητές ενεργειακών πάρκων, πρώην σύμβουλοι επιχειρήσεων και πλήθος επαγγελματιών που σχετίζονται με την ενέργεια, την ακίνητη περιουσία και την αγροτική γη, συμμετέχουν έμμεσα ή/και άμεσα στο σαφάρι αναζήτησης αγροτεμαχίων κατάλληλα για φωτοβολταϊκά πάρκα, σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα και Ξένα fund από Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία φαίνεται να δηλώνουν πρόθυμα να επενδύσουν εκατομμύρια ευρώ στη κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων στη χώρα μας λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας , ενώ αναζητούν για άμεση αγορά έτοιμα – εν λειτουργία φωτοβολταϊκά πάρκα, κατατεθειμένες άδειες που αναμένουν να εγκριθούν, άδειες που δεν έχουν πραγματοποιήσει την εγκατάσταση αλλά και αιολικά πάρκα εν λειτουργία ή αδειοδοτημένα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η επένδυση.

Παρότι ο κλάδος των φωτοβολταϊκών δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες, υπάρχει ξανά μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές.