Προεκλογική εξαγγελία ήταν, αλλά σε… όνειρο θερινής νυκτός φαίνεται ότι εξελίσσεται για
φέτος το θέμα της επαναφοράς του αγροτικού πετρελαίου. Μπορεί προεκλογικά ο  πρωθυπουργός να μιλούσε από τη Λάρισα για το αγροτικό πετρέλαιο, μπορεί οι αγρότες να το περιμένουν εναγωνίως, ωστόσο ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι φέτος δεν θεωρεί εφικτή την καταβολή του στους αγρότες. Το θέμα βρίσκεται ακόμη προς  επεξεργασία όπως είπε, ωστόσο να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει εγγεγραμμένο σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του κράτους για το νέο έτος!
Συνεχίζοντας βεβαίως την πολιτική και της προηγούμενης κυβέρνησης, στον προϋπολογισμό προβλέπεται η χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου και επιστροφή του ειδικού φόρου σε
πλοιοκτήτες – εφοπλιστές, μεγάλες βιομηχανίες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα,  αεροπορικές εταιρείες κλπ συνολικού ύψους περίπου 1 δις ευρώ! Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να γνωρίζει τι αποφάσεις θα ληφθούν σε κυβερνητικό επίπεδο, κάτω από την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλία και το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα. Άλλωστε διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν αποδείξει ότι ακούν τους αγρότες μόνο όταν τα τρακτέρ βρίσκονται στο δρόμο, φοβούμενες το πολιτικό κόστος.
Κ.Π.