Oι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες συνεχίζονται. Να θυμίσουμε, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός κ . Νίκος Χαρδαλιάς, στο Ν. Καρδίτσας λόγω «Ιανού», τα καταστήματα σε λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο που αφορούν την επισκευή σε κατοικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις παραμένουν ανοικτά.


Οι ανοιξιάτικες εικόνες της καραντίνας επέστρεψαν και στην Καρδίτσα, η οποία από το πρωί έχει μπει σε καθεστώς καραντίνας.
Η έναρξη του καθολικού lockdown σε όλη τη χώρα, που θα διαρκέσει έως 30 Νοεμβρίου, έχει περιορίσει σημαντικά τις κινήσεις των πολιτών στην Καρδίτσα.
Δημότες από το πρωί βγήκαν στο κέντρο της Καρδίτσας, κυρίως για να μεταβούν στις εργασίες τους, να διεκπεραιώσουν δουλειές, να προχωρήσουν στην αγορά προϊόντων από τα καταστήματα που είναι ανοιχτά και να κάνουν συναλλαγές στα ΑΤΜ των τραπεζών. Η κίνηση είναι αισθητά περιορισμένη συγκριτικά με χθες Παρασκευή, όπου επικρατούσε κοσμοπλημμύρα πριν την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για παράβαση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι εντατικοί και επικεντρώνονται στο αν οι πολίτες είναι εφοδιασμένοι με τα προβλεπόμενα έγγραφα τα οποία να δικαιολογούν τη μετακίνησή τους και αν τηρούνταν το μέτρο χρήσης της μάσκας.
Ειδικές ομάδες ελέγχου στελεχωμένες από ένστολους της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ, καθώς και από αστυνομικούς με πολιτικά διεξάγουν ελέγχους εντός της πόλης. Παράλληλα συνεργεία της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν ελέγχους στις εισόδους της Καρδίτσας και στους άλλους Δήμους του Νομού. Να θυμίσουμε ότι με βάση τα μέτρα δεν επιτρέπονται οι άσκοπες μετακινήσεις- εκδρομές ακόμη και εντός των συνόρων του Νομού.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλες τις ημέρες της καραντίνας, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν οτι το πρόστιμο μη εφαρμογής των μέτρων έχει αυξηθεί στα 300 ευρώ, από 150 που ήταν στο προηγούμενο lockdown.