Την ώρα που η Καρδίτσα μετράει ακόμη πληγές απο την καταστροφή του “Ιανού”, την ώρα που εισήλθε στην “καραντίνα Νο2” που πέραν όλων των άλλων σημαίνει και οικονομικό καταποντισμό, όπως καταγγέλεται, οι εργασίες για την κατασκευή βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα βουνά των Αγράφων διευκολύνονται και με υπογραφές αρμοδίων!

Η “Ανοιχτή Συνέλευση κατά της πράσινης ανάπτυξης και των αιολικών στα Αγραφα” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τις παρεμβάσεις που έκανε τις τελευταίων ημερών:

«Παρέμβαση με χαρτοπανό και τρικάκια, πραγματοποιήσαμε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο της Καρδίτσας. Πρόσφατα, η αντίστοιχη πολεοδομία, συνεχίζοντας να στρώνει το έδαφος στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και τους λοιπούς επενδυτές, έβαλε ακόμη μία υπογραφή για το ρήμαγμα των Αγράφων δίνοντας άδεια, για την κατασκευή της βάσης 8 ανεμογεννητριών, στη θέση Αέρας-Αφεντικό του δήμου Μουζακίου.

Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι προϊστάμενοί τους και οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες, βρέθηκαν για ακόμη μία φορά, στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των εταιρειών. Θυμίζουμε, πως στον Τύμπανο, ήδη από τις από τις 9/10, εμφανίστηκαν μηχανήματα που άρχισαν να σκάβουν το βουνό, στο σημείο όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί υποσταθμός υψηλής τάσης, που θα υποστηρίζει τις ανεμογεννήτριες των βορείων Αγράφων.

Σε καιρούς που ο νομός μας, ακόμη μετράει τις πληγές του από το πέρασμα του Ιανού, και ειδικότερα η ορεινή περιοχή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, χωρίς καν να υπάρχουν τα στοιχειώδη για τους κατοίκους της, το μόνο μέλημα του κράτους και των επενδυτών είναι να προχωρήσουν την εγκατάσταση του έργου, βάζοντας για άλλη μια φορά στο επίκεντρο το κέρδος, αδιαφορώντας για την ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή και τις ανάγκες του πληττόμενου κόσμου. Και μάλιστα, όλες οι εργασίες προχωράνε εν μέσω πανδημίας, εν μέσω κρατικών απαγορεύσεων και σκληρής καταστολής όσων αντιστέκονται. Όσο οι απαγορεύσεις του κράτους, χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για τη λείανση των αντιστάσεων και εφαλτήριο για να λεηλατεί τη φύση η καπιταλιστική μηχανή, άλλο τόσο κι εμείς, θα βρισκόμαστε απέναντι σε όσους επιχειρούν το ρήμαγμα των Αγράφων.

Άλλωστε, οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα κι εμείς δεν θα μείνουμε άπραγοι, απέναντι στην ανηλεή επίθεση που διεξάγεται. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, αλλά και στην πράσινη ανάπτυξη συνολικότερα, μέχρι την τελική νίκη».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ
ΤΗ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ – ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην «πράσινη» ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα