Προβληματισμό προκαλεί στην αγορά ακινήτων και την οικοδομική δραστηριότητα η αύξηση στο κόστος κατασκευής τους τελευταίους μήνες, καθώς προφανώς επηρεάζει τις προοπτικές ενός κλάδου o οποίος γνωρίζει σημαντική ανάκαμψη το τελευταίο διάστημα. Εκτιμάται ότι η αύξησηστο κόστος των οικοδομικών υλικών αγγίζει ακόμα και το 40% γεγονός που δεν αφήνειανεπηρέαστη την τελική τιμή πώλησης των νέων οικημάτων.

Σε δηλώσεις του στο«ΝΑ» ο Πρόεδρος τηςΝ.Ε. Καρδίτσας του ΤΕΕ κ. Αθανάσιος Μπίτης, τόνισε ότι η αύξηση του κόστους έχει αγγίξει καιτην αγορά της Καρδίτσας στην οποίαωστόσο υπάρχει μεγάλοενδιαφέρον για αγοράνέων κατοικιών κυρίως.

Ωστόσο η αύξηση τωνοικοδομικών υλικών μοιραία θα οδηγήσει στηναύξηση των τιμών πώλησης τωνακινήτων πράγμα που ενδεχομένως να επηρεάσει τις αγορές.

Έως 40%Το κόστος κατασκευής έχει αυξηθεί κατά 35%-40%, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, μεορατό τον κίνδυνο, εάν συνεχιστείη κατάσταση, να «παγώσουν» πολλά από τα έργα που είναι σεεξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν.

Είναι ενδεικτικό ότι η αύξηση σταοικοδομικά υλικά τον περασμένοΔεκέμβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διαμορφώθηκε στο 7,1%, καθώςανατιμήσεις καταγράφηκαν σεόλες ανεξαιρέτως τις επιμέρους κατηγορίες.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»