Ο ΑΣ Καρδίτσας έβαλε τον πήχη ψηλά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και της συμμετοχής του για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Εθνικής Κατηγορίας…
Φρόντισε με το “καλημέρα” να επιβεβαιώσει ότι φέτος είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα!

Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για το πρωτάθλημα, άλωσε το Αγρίνιο  πέρασε με τρόπο… εμφατικό επικρατώντας της τοπικής ομάδας με σκορ 61-78, ανοίγοντας την αυλαία των επίσημων υποχρεώσεων με τον καλύτερο τρόπο!

Μ’ έναν Νίκο Κακλαμάνο… “δαιμονισμένο” να πετυχαίνει 30 πόντους έχοντας 9 στα 13 τρίποντα, με τους Γράβα να σκοράρει13 και τον Ντράκοβιτς άλλους 11 αλλά και τα άλλα παιδιά να συνθέτουν μια αγωνιστική φυσιογνωμία εξαιρετική, η ομάδα της Καρδίτσας δεν δυσκολεύτηκε να φθάσει στη νίκη και να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο στον μαραθώνιο!

Μάλιστα, χωρίς ν’ αγωνιστεί ο Γιάννης Μπουρούσης που βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία της ενσωμάτωσης σε αγωνιστικούς ρυθμούς, γεγονός που σημαίνει ότι τα… καλύτερα έπονται.

H επικράτηση του ΑΣΚ δεν ήταν τόσο εύκολη απ’ όσο δείχνει το σκόρ καθώς οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί!

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΣ

Το “επιβλητικός” στον τίτλο του ρεπορτάζ, έχει να κάνει με την αγωνιστική φιλοσοφία που πλέον χαρακτηρίζει τους “κυανόλευκους” να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να παίρνουν αυτό που θέλουν! Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε απόλυτη ισορροπία στο σκορ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στ’ αποδυτήρια ισόπαλες με σκορ 36-36.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΑΣΚ είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα δύο πόντων (20-22)! Στην επανάληψη όμως η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την πλευρά της ομάδας του Δημήτρη Λιόγα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Καρδιτσιώτες άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά της τάξεως των 10 πόντων προηγούμενοι με σκορ 48-58 και να βαζουν τα θεμέλια της επικράτησης.
Πράγματι στην τελική ευθεία του αγώνα, παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να ανατρέψουν τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από τις επιδόσεις των παικτών του ΑΣΚ, δεν άλλαξε τίποτα με το τελικό 61-78, να καταδεικνύει ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.
Ο ΑΣΚ εισήλθε στον μαραθώνιο της Α2 Εθνικής κατηγορίας με τον καλύτερο τρόπο, υποσχόμενος μια ακόμη ανάλογη συνέχεια!

ΑΓΡΙΝΙΟ Διαμαντάκος): Βακουφτσής, Κεραμάρης 3 (1), Φάρσκι 16 (1 τρίποντο, 5 λάθη), Τσούκας 3 (1), Μήτσου 5 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Κυρίλης 5 (1), Κόκκιος 4, Μπάλος 6, Νικολαΐδης 5, Γκάτζιος 14 (1 τρίποντο, 4 λάθη).
ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Λιόγας): Γράβας 13 (1), Τσιλούλης, Καρράς 8 (8 ριμπάουντ), Κακλαμάνος 30 (9/13 τρίποντα, 3/4 βολές), Σπυριδονίδης, Χάλαρης 6, Ντράσκοβιτς 11 (15 ριμπάουντ), Τσούκας 2, Αλεξιάδης 1, Καραγεωργίου, Βεργίνης 5 (1), Πεφάνης 2.