Άρωμα… Καρδίτσας και μάλιστα έντονο θα έχει το 61ο Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 εως τις 15 Νοεμβρίου. Η ταινία του Καρδιτσιώτη Βασίλη Παπαθεοχάρη «Vasy’s Odyssey» ένα μέρος της οποίας είναι γυρισμένη στην Καρδίτσα, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη διοργάνωση καθώς θα προβληθεί στην ενότητα “Ξεπερνώντας τα σύνορα”.

Πρόκειται για μια ταινία δρόμου που προβάλει με χιούμορ και εγγύτητα  την παράξενη και γλυκιά συνάντηση ενός άντρα και μιας γυναίκας με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες. Μια διαδρομή που θα ταξιδέψει τους χαρακτήρες αλλά και τους θεατές από την Ισπανία στην Ελλάδα μέσω της Γαλλίας, Ιταλίας και Αλβανίας, σε ένα ταξίδι που οι πρωταγωνιστές θα μάθουν να αντιμετωπίζουν τα λάθη τους και θα εμβαθύνουν στις προσωπικές και οικογενειακές τους σχέσεις. Μια ταινία που σχετίζεται με την συνύπαρξη δύο αγνώστων κατά την διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού.

Θα μας ταξιδέψουν στην γαστρονομία, το φολκλόρ, την παλιά παράδοση αντιμετωπίζοντας την δυσκολία επικοινωνίας που υπάρχει με τις ξένες γλώσσες. Μια αναζήτησή της ευτυχίας μέσα από μυστικά, όνειρα και ελπίδες. Με τους: Βασίλη Παπαθεοχάρη, Μαρία Γκρεγκόριο, Αλεχάντρο Τάους. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Βασίλης Παπαθεοχάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα, έτσι λοιπόν αυτή δε θα μπορούσε να λείψει από μια ταινία του που αναφέρεται και στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα