Έκτακτη Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα, για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και του παγετού που αναμένεται.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι φορείς, εκ μέρους του Δήμου ο δήμαρχος και όλοι οι αντιδήμαρχοι, ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας κ. Κ. Τσιώλης, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ κ. Κουτσούκης και ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας κ. Τσιώτας.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Νάνος αναφέρθηκε στα έκτακτα δελτία καιρού και στις ενέργειες του Δήμου ο οποίος έχει σε ετοιμότητα δέκα μηχανήματα έργων, το προσωπικό του Δήμου, για πρώτη φορά υπάρχει αλατιέρα στο Δήμο, ενώ έχει διανεμηθεί αλάτι σε όλα τα χωριά. Ο αντιδήμαρχος κ. Θέος αναφέρθηκε στην προηγούμενη σύσκεψη με το Νομαρχιακό Συντονιστικό. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής έθεσε το θέμα των χρονίως πασχόντων ασθενών και η ΕΛΑΣ επισήμανε ορισμένα σημεία που έχουν μόνιμα πάγο.

Ο δήμαρχος επισήμανε την καλή συνεργασία την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ανέφερε ότι έχει ήδη τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος, με την ομάδα διοίκησης του δήμου να βρίσκεται στους δρόμους για την εποπτεία των μηχανημάτων και την επί τόπου επίλυση των προβλημάτων.