Νέα συνάντηση έχουν αυτή την ώρα οι ειδικοί με τους επιδημιολόγους. Εξετάζουν την διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.789 νέα κρούσματα πανελλαδικά, εκ των οποίων τα 1.799 βρέθηκαν στην Αττική, τα 1.180 στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη 512 και παράλληλα αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Αττικής κατά 171% οι ειδικοί συγκάλεσαν νέα σύσκεψη.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα ομάδα των Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Παιδείας συσκέπτεται με τους Επιδημιολόγους βάζοντας στο μικροσκόπιό τους όλες τις περιοχές της Ελλάδας σε σχέση με τη διασπορά του κορονοϊού.

«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά» τόνισε νωρίτερα μέλος της Επιτροπής και πριν ανακοινωθούν τα κρούσματα θέλοντας να μας προϊδεάσει για το τι θα ακολουθήσει τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων όσο και διασωληνωμένων.
Τα δεδομένα σήμερα

Μέχρι στιγμής λοιπόν και με την κυβέρνηση να έχει κόψει κάθε συζήτηση για Πάσχα στο χωριό, οι Ειδικοί αναμένεται να φρενάρουν την συμφωνία κυβέρνησης – εκκλησίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά μέλη της Επιτροπής των Ειδικών δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι την περιφορά του Επιταφίου με κόσμο και πόσο μάλλον Ανάσταση με γεμάτα τα προαύλια των ιερών ναών.

Ωστόσο, κάποιοι εκ των ειδικών θα ζητήσουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ειδικά για την περιόδο του Πάσχα και αυτό γιατί κινδυνεύει να καεί και η «έναρξη» της τουριστικής περιόδου.

«Με προβλήματα στην προμήθεια των self test, με 1000 διασωληνωμένους και κρούσματα που μπορεί να ξεπεράσουν και τις 4χιλιάδες νέες μολύνσεις, όλα είναι στον αέρα» υπογράμμισε πηγή στο iEidiseis.

Όλα αυτά εκτός από την σημερινή σύσκεψη θα εξεταστούν και στην αυριανή συνάντηση των ειδικών η οποία αναμένεται να είναι πολύωρη ώστε να παρθούν οι τελικές τους εισηγήσεις.
Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

«Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 20 Απριλίου 2021

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.789, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 320.629 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.960 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 87, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.627 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 847 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.963 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -13.25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 502 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Σημειώνεται τέλος, πως σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι περιοχές που έχουν μεγάλη αύξηση στα λύματα είναι: Αττική, Ρέθυμνο, Άγιος Νικόλαος, Χανιά και Λάρισα.

Έκτακτη σύσκεψη τώρα λοιμωξιολόγων - επιδημιολόγων, έρχονται τα πάνω κάτω με τα μέτρα;