Δεν κατάφερε να υπερπεράσει το εμπόδιο της Νίκης Βόλου στο Θεσσαλικό ντέρμπι που έγινε στο βαρύ τερέν του Δημοτικού Σταδίου η Αναγέννηση και έμεινε στο 0-0.

Είναι η πρώτη βαθμολογική απώλεια από την έναρξη της σεζόν στην Καρδίτσα για τους “κιτρινόμαυρους” που απομακρύνθηκαν κι άλλο από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα που καταλαμβάνει η Βέροια.

Κάποια στιγμή βεβαίως θα ερχόταν και η απώλεια στην έδρα τους, αλλά εκεί που χάθηκε η επαφή με την πρώτη θέση ήταν στα προηγούμενα ματς και ιδιαίτερα σ’ αυτά της Αριδαίας και της Ηγουμενίτσας.

Για το ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου μπορούμε να πούμε ότι ήταν ισορροπημένο, χωρίς η ομάδα της Καρδίτσας να καταφέρει να φθάσει στην παραγωγή φάσεων που μας είχε συνηθίσει ιδιαίτερα στο πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος.

Μπορεί να διατήρησε μια πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρές καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μπάγιτς.

Αντίθετα η Νίκη Βόλου, χωρίς κι αυτή να δείξει κάτι το σπουδαίο επιθετικά, κράτησε με σχετική ευκολία το “μηδέν” πίσω και παρολίγο να πετύχει γκολ σε ένα σουτ του Βασιλείου από μακριά που τράνταξε το οριζόντο δοκάρι του Γκέκα στο 40′ (αφού ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης άλλαξε την πορεία της μπάλας), αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο στο 54′ όταν σε γυριστό σουτ του Βλαχομήτρου η μπάλα κοντράρισε στο Σταμόπουλο, χτύπησε και πάλι στο δοκάρι κι έφυγε κόρνερ.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα παιχνίδι χωρίς μεγάλες φάσεις σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο και χωρίς να δούμε από την Αναγέννηση αυτή την ορμή που τη διέκρινε στα περισσότερα ματς στο Στάδιο.

Στο τέλος πάντως οι “κιτρινόμαυροι” χειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους σε μια χρονιά που μόνο άσχημη δεν μπορεί να θεωρηθεί και θα πρέπει να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη κοιτάζοντας όλα τα ματς ξεχωριστά. Το επόμενο είναι με τη Βέροια στο Στάδιο (Τετάρτη).

Οι καλύτερες φάσεις από το παιχνίδι στην εκπομπή “Στη Σέντρα” στις 9.30 από τη Θεσσαλία TV και αργότερα σε ανάρτηση από τη σελίδα μας.