ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Στο γήπεδο της Βέροιας όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή ο αγώνας της τοπικής ομάδας με την Αναγέννηση για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, έχουμε ζήσει πάρα πολλά. Από το “τρελό” 3-3 με τους Πόντιους στη μαγική σεζόν 1993-94, μέχρι τα πρόσφατα ματς της δεκαετίας του 2000 για τη Γ’ και Β’ Εθνική κόντρα στην ομώνυμη ομάδα!

Οι παλαιότεροι θυμούνται αναμετρήσεις ακόμη και από το 1960 που θεσπίστηκε για πρώτη φορα η δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία και αργότερα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη διαδρομή τους.

Απ’ όλα όμως τα παιχνίδια που έγιναν στην ιστορία μεταξύ των δύο αντιπάλων, ένα είναι που έμεινε ανεξίτηλο στις μνήμες των Καρδιτσιωτών και δικαίως διότι σ’ αυτό έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες υπερβάσεις του αγαπημένου συλλόγου διαχρονικά!

Όπως θα έγινε αντιληπτό μιλάμε για τον αγώνα που έγινε τη Δευτέρα 18 Μαίου του 2009 για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής! Σε εκείνη τη χρονιά που είχε μεθοδευτεί απ’ όλο το σύστημα ο υποβιβασμός της Αναγέννησης.

Στη ζώνη του υποβιβασμού με δύο βαθμούς πιο πίσω από τη Βέροια που ήθελε μόνο μια ισοπαλία, έπαιζε στην έδρα της, με δωρεάν είσοδο για τους φιλάθλους της και πρόεδρο τον ισχυρό Αρβανιτίδη που μετά απο τρία χρόνια από εκείνο το απόγευμα, ανέβασε την ομάδα του στη super league!!!

Την ίδια ώρα οι “θρυλικοί” τότε για τα… παγκόσμια ρεκόρ τζίρων που κατέγραψαν στα στοιχηματζήδικα της Ασίας, ο Εθνικός Αστέρας και ο Διαγόρας, έπαιζαν μεταξύ τους και έφερναν φυσικά το αποτέλεσμα που τους βόλευε όλους, ενώ το τι προηγήθηκε στη χρονιά από “συμμαχίες” “σφυρίγματα” και διάφορα άλλα εις βάρος της Καρδιτσιώτικης ομάδας χρειάζεται μια τετράτομη έκδοση για να τα αναφέρουμε.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και με όλους τους εμπλεκόμενους να της κάνουν πρόωρα την “κηδεία”, πήγε η Αναγέννηση στη Βέροια! Μαζί της και καμια 800ριά φίλοι της που τους έβαλε ο Αρβανιτίδης στο πέταλο, ντάλα στον ήλιο και με ένα 15άρι ευρώ εισιτήριο!

Εκεί λοιπόν η ομάδα τα φερε όλα ανάποδα, κέρδισε με 1-0 (κεφαλιά του Σέρβου Μάριαν μετά από κόρνερ του Μπουντούρη), έριξε τη γηπεδούχο στη Γ’ Εθνική, έστειλε αδιάβαστο όλο το κακό συναπάντημα που διοικούσε τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο και έκανε μια ωραία και χλιδάτη “κηδεία” στους… “νεκροθάφτες” της!!!

Τυχεροί όσοι δεν προτίμησαν την άνεση του καναπέ και την τηλεοπτική μετάδοση (το δειχνε το ματς η ΕΤ3) και ταξίδεψαν στην όμορφη πόλη της Ημαθίας.

Τυχεροί γιατί έζησαν ένα από τα πιο όμορφα Αναγεννησιώτικα απογεύματα της ιστορίας! Απ’ αυτά τα απογεύματα που μια ομάδα κάνει καινούργιους φιλάθλους, που μένουν ως “παράσημα” αθλητικής παλικαριάς…

Θυμηθείτε κάποιες απο τις στιγμές εκείνου του αλησμόνητου αγώνα από τη μετάδοση της ΕΤ3 όπως την επιμελήθηκε το “anagenisi.net”

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ο αγώνας της Κυριακής βεβαίως ουδεμία σχέση έχει όπως γράψαμε μέσα στην εβδομάδα με εκείνον που θυμόμαστε στο κεντρικό σχόλιο. Αλλωστε από τότε η Βέροια έκανε κι αυτή τις γνωστές αλχημείες για να επανέλθει στο προσκήνιο με συγχώνευση. Η Αναγέννηση απο την πλευρά της πορεύτηκε όπως ξέρει.

Ξεχωριστή
Την έστειλαν μέχρι την απόσυρση και στο τοπικό, αλλά επανήλθε η ίδια ανόθευτη, βασιζόμενη πάλι στο δικό της ξεχωριστό “μέταλλο” που την καθιστά ιδιαίτερη αθλητική οντότητα. Και επανήλθε μάλιστα χάρη στη σημερινή διοίκηση με πολύ μεγάλες προοπτικές και όνειρα.

Στην αρχή…
Το που θα μας “ταξιδέψει” με τις νέες συνθήκες σίγουρα δεν θα εξαρτηθεί απο το αποτέλεσμα της Κυριακής όποιο κι αν είναι αυτό. Mιλάμε για ένα σημαντικό ματς, αλλά που γίνεται στην αρχή κι όχι στο τέλος…

Θρίλερ

O διαιτητής που οργίασε στο ματς της Μηχανιώνας στα play off της Γ’ Εθνικής εις βάρος της Αναγέννησης (Κατσικογιάννης) ορίστηκε να “σφυρίξει” την Κυριακή στο παιχνίδι Κυπέλλου στη Βέροια. Τώρα τι… “ταινία”θα δούμε, ουδείς μπορεί να το προβλέψει. Ας ελπίσουμε να μην δούμε πάλι θρίλερ!