Ενα μήνα και δύο ημέρες χωρίς παιχνίδι για το πρωτάθλημα της super league 2 θα κλείσει την προσεχή Κυριακή η Αναγέννηση!

Κι αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε πάλι τίποτα από τα απίθανα απρόοπτα που συμβαίνουν στη ζωή μας τελευταία, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αντιμετωπίζοντας στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής την ομάδα του Πιερικού στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας.
Ενώ δηλαδή έχουμε φθάσει στην προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου οι “κιτρινόμαυροι” έδωσαν μόλις εννιά παιχνίδια αφού τα υπόλοιπα αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Ηταν μία από τις ομάδες που “χτυπήθηκαν” περισσότερο από κρούσματα κορωνοϊού γεγονός που τους ανάγκασε να μην δώσουν τα προγραμματισμένα ματς στην ώρα τους και να χάσουν εντελώς τον ρυθμό τους.

Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος αγώνας για την Aναγέννηση στο πρωτάθλημα ήταν στις 28 Δεκεμβρίου στο Κερατσίνι κόντρα στον Ολυμπιακό Β’ τον οποίο είχε κερδίσει με γκολ του Αθανασιάδη με 0-1.

Ακολούθησαν τα τρελά στην Καβάλα (2 Ιανουαρίου) και συνεχόμενες αναβολές των αγώνων (Πανσερραϊκός, ΠΟΤ Ηρακλής, Βέροια, Απόλλων Πόντου) για να φθάσουν οι “κιτρινόμαυροι” απευθείας στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό!

Μάλιστα για κακή τους τύχη προέκυψε και το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που ανέβαλε το δεύτερο παιχνίδι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα, αφού η αποστολή του Παναθηναϊκού δεν κατόρθωσε να ταξιδέψει από την Αθήνα.

ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑΛΕΠΤΟ!!!
Ετσι στην επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη θα πάνε έχοντας στα πόδια τους μόλις ένα ενενηντάλεπτο μέσα σε διάστημα 32 ημερών!!!
Ούτε καν ένα φιλικό παιχνίδι όπως θα γινόταν σε περίπτωση προετοιμασίας, αφού ούτε αντίπαλος υπήρχε διαθέσιμος, ενώ τα προβλήματα με τον κορωνοϊό έδιναν και έπαιρναν.

Το μόνο καλό μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση είναι το γεγονός ότι δόθηκε χρόνος σε πολλούς παίκτες που αντιμετώπιζαν αγωνιστικά προβλήματα (μην ξεχνάμε πως ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Κερατσίνι αλλά και στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο η ομάδα πήγε με πολλές απουσίες), να τα ξεπεράσουν ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μόνο φυσιολογικό δεν μπορεί να θεωρηθεί η διακοπή της πορείας μιας ομάδας μεσούσης της σεζόν για έναν ολόκληρο μήνα.
Αλλά εδώ που έχουμε φθάσει και με όλα αυτά που συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, τι μπορεί να είναι πλέον φυσιολογικό;

Απαντες καλούνται να προσαρμοστούν σ’ αυτές τις συνθήκες και αυτό επιχειρούν να κάνουν οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση της Αναγέννησης για να συνεχίσουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι.