Έρευνα σε… βάθος για τυχόν ευθύνες

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Προκαταρκτική έρευνα για τον χειρισμό της υπόθεσης του πρώτου θετικού κρούσματος, διενεργεί η Ασφάλεια Καρδίτσας, με εντολή που δόθηκε από την Εισαγγελία. Χθες, κλήθηκαν στην Ασφάλεια στελέχη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.), γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου.

Η έρευνα όπως έγραψε ο «Νέος Αγών» στο χθεσινό φύλλο, ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχίζεται προκειμένου να… ξετυλιχθεί το κουβάρι των τυχόν ευθυνών. Εντοπίστηκαν και οι 30 συνεπιβάτες Άμεση ήταν η ανταπόκριση των 30 επιβατών που ταξίδεψαν την Παρασκευή με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την Αθήνα προς την Καρδίτσα και στο οποίο επέβαινε ο 48χρονος από το Καμερούν, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το απόγευμα, ενημέρωσαν το τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και οι τρεις εναπομείναντες επιβάτες, με αποτέλεσμα να λήξει ο συναγερμός. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι 30 συνεπιβάτες του 48χρονου προβλέπεται να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ενώ οι υγειονομικοί θα παραμείνουν σπίτια τους, για επτά ημέρες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα για να εντοπιστούν πιθανές άλλες επαφές που είχε ο 48χρονος Καμερουνέζος και οι συγκάτοικοί του. Χθες, ομοεθνής του, ο οποίος διέμενε σε ένα εκ των επτά διαμερισμάτων που έχουν τεθεί σε καραντίνα, έγινε γνωστό πως απασχολούνταν σε τοπική επιχείρηση. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο 48χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.