Τις επόμενες ημέρες αναμένεται μια σειρά πληρωμών, οι οποίες θα αφορούν καταρχήν τα υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης 2020, που δεν εξοφλήθηκαν -ως είθισται- τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το ποσό που θα λάβουν οι αγρότες εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ περίπου, που αντιστοιχούν στο 3% της βασικής ενίσχυσης, στο 5% του πρασινίσματος και στο 10% του πριμ γεωργών νεαρής ηλικίας (young farmers).

Επίσης, αναμένεται πληρωμή της μερίδας του λέοντος του Εθνικού Αποθέματος 2020, που είχε μπλοκάρει λόγω πρόσθετων ελέγχων. Το ποσό εδώ λέγεται ότι είναι πάνω από 20 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με τις συνδεδεμένες ζωικών έτους 2020 όσων παραγωγών κόπηκαν από την τελευταία πληρωμή για διάφορους λόγους, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια, να συμπεριληφθούν σε αυτό το πακέτο.

Παράλληλα, εντός πληρωμών θα είναι και κάποιες συνδεδεμένες (π.χ. βάμβακος αλλά και άλλες), που για διάφορους λόγους (π.χ. Ιανός) δεν είχαν καταβληθεί όταν έπρεπε. Αναφορικά με το χρόνο πληρωμής, γίνεται προσπάθεια αυτή να τρέξει από την ερχόμενη Παρασκευή, ωστόσο αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε η παρτιδοποίηση αναμένεται ακολούθως, με την πίστωση να πηγαίνει για την επόμενη εβδομάδα (δεν αποκλείεται τις πρώτες ημέρες, χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο).

Πληρωμές εκκαθάρισης αναμένονται και για το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας έτους 2020. Οι πιστώσεις αυτές της τάξεως των 50 εκατ.ευρώ περίπου θα δοθούν σύντομα.