Έτοιμη η γέφυρα της Μυρίνης

Εργασίες καθαρισμού στο ρέμα της Βουβουλίνας

Παραδόθηκε προς χρήση η γέφυρα (τεχνικό έργο) στη Μυρίνη που είχε υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή από τον Ιανό τον Σεπτέμβριο του 2020.
Πρόκειται για ένα έργο που υλοποίησε η ΤΕΡΝΑ, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνονταν στις αποκαταστάσεις που είχε προγραμματίσει η εταιρεία στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας ύψους 143 εκ ευρώ που έχει αναλάβει από το υπουργείο Υποδομών. Ωστόσο, όπως έχει γράψει και στο παρελθόν ο Νέος Αγών, κατόπιν συνεννοήσεων του Δήμου και της Περιφέρειας με την εταιρεία, αυτή ανέλαβε την αποκατάσταση της γέφυρας (τεχνικού έργου) δίχως μάλιστα η κατασκευή της να γίνει σε βάρος των κονδυλίων άλλου έργου.

Στο σημείο βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος, μαζί με άλλους αιρετούς και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε: «Με τη συνεχή πίεση τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Καρδίτσας εντάξαμε και αυτό το έργο μέσα στα έργα που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υποδομών. Ολοκληρώθηκε ένα σύγχρονο έργο με σημερινές προδιαγραφές». Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε ότι το ολοκληρωμένο τεχνικό έργο της Μυρίνης δημιουργεί καλύτερες συνθήκες απορροής του νερού, ενώ προσφέρει ασφαλή πρόσβαση, διάβαση και επικοινωνία μεταξύ χωριών και Καρδίτσας. Επίσης, ο κ. Αγοραστός εξήρε τη δουλειά του κ. Αθανάσιου Μαρκινού, Προέδρου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας, στο σκέλος του καθαρισμού των ρεμάτων, των διωρύγων και των καναλίων, τα οποία υπάγονται στη δικαιοδοσία του Οργανισμού.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Βασίλης Τσιάκος, αρχικά ευχαρίστησε την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για την ολοκλήρωση της γέφυρας στη Μυρίνη. «Το έργο το είχαν ανάγκη και το ζητούσαν δικαίως οι πολίτες. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε έργα, τα οποία θα προσφέρουν αντιπλημμυρική προστασία και θα λύνουν προβλήματα πολλών δεκαετιών που ταλανίζουν τους κατοίκους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος. Επίσης, ο κ. Τσιάκος συμπλήρωσε ότι όταν υπάρχει συνέργεια και συνεργασία, έχουμε αυτά τα θετικά αποτελέσματα που εξασφαλίζουν και ασφάλεια και αντιπλημμυρική θωράκιση.

Εργασίες καθαρισμού της Βουβουλίνας

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στην κοινότητα του Προαστίου, όπου προχώρησε σε αυτοψία των εργασιών που συντελούνται για τον καθαρισμό του συλλεκτήρα Βουβουλίνα σε μήκος 17 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ. «Ο καθαρισμός από πλευράς μας θα γίνει τόσο εντός όσο και εκτός των οικισμών της περιοχής. Αρχίζει από τον Ενιπέα ποταμό και θα φτάνει έως τον Μέγα ποταμό. Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζουμε τη καλύτερη ροή των νερών και άρδευση στη περιοχή γιατί εκεί υπάρχουν φράγματα που δημιουργούν κάποια προβλήματα στην απρόσκοπτη ροή. Ταυτόχρονα όμως, αυτό το έργο πρέπει να είναι και αντιπλημμυρικό και αρδευτικό, έτσι ώστε οι αγρότες να μπορούν να αρδεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός. Επίσης, ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να σηκώνονται τα φράγματα σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, για να μην εγκλωβίζεται το νερό.