Εδώ και οκτώ χρόνια το μπάσκετ του Νομού Καρδίτσας ζει τις σπουδαιότερες στιγμές της ιστορίας του! Τα όσα έχει πετύχει ο ΑΣΚ με αφετηρία τα… τοπικά της ΕΣΚΑΘ και σημερινή κατάληξη την εδραίωση στη δεύτερη εθνική κατηγορία της Ελλάδας, είναι πρωτοφανή στα χρονικά…

Συνεχείς άνοδοι και μάλιστα σε δύσκολα πρωταθλήματα με ανταγωνιστικούς αντιπάλους, καθιέρωση σε υψηλό επίπεδο στο αθλητικό στερέωμα της χώρας και – το σημαντικότερο ολων – μια σοβαρή προσπάθεια σε διαρκή εξέλιξη που αποτέλεσε και το μεγαλύτερο μοχλό πίεσης για την δημιουργία, ολοκλήρωση και παράδοση του μεγάλου κλειστού της πόλης!

Μετά από… τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια όταν και παραδόθηκε το πρώτο κλειστό στο αθλητικό κέντρο, η Καρδίτσα, απέκτησε αυτό που δικαιούταν, ένα σύγχρονο αθλητικό σπίτι που μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση.

Πάνω στα οκτώ χρόνια αυτής της καταπληκτικής διαδρομής που έχουν δώσει μοναδικές συγκινήσεις και χαρές στον κόσμο της περιοχής μας, στο νέο κλειστό γυμναστήριο, αλλά και στη δική του σοβαρή και υπερβατική προσπάθεια, πάτάει φέτος ο ΑΣ Καρδίτσας για να τοποθετήσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα!

Τα όσα έχουν γίνει τους προηγούμενους μήνες στον τομέα της οργάνωσης και της ενίσχυσης του συλλόγου, μας δείχνουν το δρόμο! Δεν το κρύβουν άλλωστε οι επιτελείς του και ο πρόεδρος Χρήστος Δεληγιάννης ότι πλέον ο στόχος είναι η άνοδος στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικό μπάσκετ!

Η επιστροφή του Γιάννη Μπουρούση στην αγαπημένη του Καρδίτσα, η πρόσληψη του Δημήτρη Λιόγα στη θέση του προπονητή, η ενσωμάτωση στο ρόστερ παικτών με πολλές παραστάσεις, εμπειρίες και ικανότητες, φανερώνουν την διάθεση της διοίκησης για κάτι πολύ σπουδαίο!

Ο κόσμος, που είναι αυτός που μπορεί να δώσει τη μεγάλη ώθηση στους “κυανόλευκους” και να κάνει τη διαφορά.

Το προσεχές Σάββατο ξεκινά το νέο ταξίδι του ΑΣΚ, καθώς έχουμε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Κι αυτό το ταξίδι μπορεί να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον από τα προηγούμενα.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να καταστεί πολύ πιο συναρπαστικό με προορισμό το… όνειρο!

Θ.Κ.

Δείτε το ολοσέλιδο του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ της Δευτέρας” για τον ΑΣΚ και την τελική ευθεία της προετοιμασίας του ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.