Έτοιμο για δημοπράτηση το έργο κατασκευής του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Στη φάση της δημοπράτησης εισέρχεται η κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Καρδίτσα.
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης, όπως αυτά συντάχθηκαν, ελέγχθηκαν και θεωρήθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας καθώς και τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 3,39 εκ ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
Το έργο έχει στόχο την αποπεράτωση και κατασκευή προσθηκών σε υπάρχον κτίριο της Ι. Μητρόπολης που βρίσκεται δίπλα στον Ι. Ναό της Ευαγγελίστριας. Θα λειτουργεί υπό την ευθύνη της Μητρόπολης και προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικού εστιατορίου, κοινωνικού φροντιστηρίου, καθώς και προγράμματα ψυχολογικής, κοινωνικής και ψυχαγωγικής υποστήριξης ευάλωτων και ευπαθών ομάδων.
Πιο συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση του έργου, το κτίριο θα αποτελέσει μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Θα υπάρχουν χρήσεις συσσιτίου-εστίασης στο ισόγειο, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και τράπεζας ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια-κοινωνικά φροντιστήρια στον 3ο όροφο και ξενώνας φιλοξενίας στον 4ο όροφο.
Το οικόπεδο επί του οποίου θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει επιφάνεια 2.370,20 τ.μ..
Το κτίριο αποτελείται από το ισόγειο, το μεσοπάτωμα και τέσσερις άνω του ισογείου ορόφους: Το ισόγειο έχει εμβαδόν 420,98 τ.μ. Το μεσοπάτωμα έχει εμβαδόν 29,41 τ.μ. Ο κάθε ένας από τους Α’, Β’ και Γ’ ορόφους έχει εμβαδόν 430,01 τ.μ. Ο Δ’ όροφος έχει εμβαδόν 420,98 τ.μ. Ενδεικτικά, οι κατασκευαστικές εργασίες που προβλέπονται είναι:
-Καθαιρέσεις, Αποξηλώσεις, Επισκευές, Ενισχύσεις και συνδέσεις δομικών στοιχείων, σκυροδέματα, επιχρίσματα, δάπεδα και επενδύσεις, κατασκευή στέγης, γυψοσανίδες, μονώσεις, πάγκοι, ερμάρια κ.λπ.
-Δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών, θέρμανσης-ψύξης, πυρόσβεσης και ανελκυστήρα.
Στόχος της Μονάδας είναι η φροντίδα και εξυπηρέτηση των ευάλωτων πολιτών που χρήζουν υποστήριξη, με την Ι.Μητρόπολη. να αναλαμβάνει τη λειτουργία του στο πλαίσιο του έργου που διαρκώς επιτελεί και χωρίς οικονομικό όφελος.