Το τελευταίο του ταξίδι σε ηλικία 91 ετών έκανε το περασμένο Σάββατο ένας σπουδαίος βετεράνος άσος της Αναγέννησης, ο Bασίλης Βούζας.

Ανήκει στη μεγάλη φουρνιά της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου, των παικτών εκείνων δηλαδή, που μέσα σε τραγικές συνθήκες μεγάλωσαν το όνομα του συλλόγου.

Αγωνιζόταν ως επιθετικός, ιδιαίτερα γρήγορος και ικανότατος τεχνίτης κατά πως μαρτυρούν εκείνοι που τον απόλαυσαν στα γήπεδα, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε κι ένας εξαίρετος χαρακτήρας και θαυμάσιος άνθρωπος.

Ουδέποτε σταμάτησε να ρωτά για την αγαπημένη του ομάδα την οποία παρακολουθούσε, έστω και εξ αποστάσεως καθώς όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ζούσε μαζί με την οικογένειά του στα Ασπρα Σπίτια Βιωτίας.

«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ»
Ενας αδελφικός φίλος του Βασίλη Βούζα από τους πολλούς που είχε στην Καρδίτσα, ο Κώστας Τσιαμούρας τον αποχαιρέτησε με μια λιτή δήλωση στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ”:

«Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και άνθρωπος έφυγε από κοντά μας. Ο Βασίλης Βούζας.
Καλό παράδεισο αδελφέ μου Βασίλη…»

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι παλαίμαχοι της Αναγέννησης, εκφράζοντας τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στις φωτογραφίες διακρίνουμε τον Βασίλη Βούζα. Μαζί με την ομάδα την περίοδο 1957-58 (τρίτος από τους ορθίους από δεξιά), καθώς και το δίπλωμα ήθους που του απονεμήθηκε το 1951 από την ΕΠΣ Θεσσαλίας.