Έχασαν το σπίτι τους με τις πλημμύρες του '94 στη Μεταμόρφωση, μετακόμισαν στον Παλαμά και με το σεισμό ξεσπιτώθηκαν ξανά

Τοποθετήθηκαν δύο οικίσκοι - κοντέινερ σε σεισμοπαθείς του Παλαμά

Δύο οικίσκους- κοντέινερ τοποθέτησαν το πρωί του Σαββάτου ο Δήμος Παλαμά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης σεισμοπαθών οικογενειών του Παλαμά.
Η παραλαβή των οικίσκων, προσφορά της “Χαλυβουργίας”, έγινε χθες Παρασκευή. Σήμερα το πρωί τα κοντέινερ τοποθετήθηκαν δίπλα στις οικίες των σεισμοπαθών στον Παλαμά, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Σακελλαρίου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.


Μιλώντας στο “Νέο Αγώνα” ο Δήμαρχος Παλαμά υπογράμμισε ότι η διάθεση τους έγινε συμβολικά σε δύο οικογένειες. Το ένα παραδόθηκε για τις ανάγκες μιας μονογονεϊκής οικογένειας και το δεύτερο σε δημότες οι οποίοι το 1994 είχαν πληγεί από τις πλημμύρες της Μεταμόρφωσης, μετακόμισαν στον Παλαμά και τώρα ξεσπιτώνονται για δεύτερη φορά.
Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική με στόχο την αποκατάσταση όλων των δημοτών που επλήγησαν από το σεισμό.
Οι αυτοψίες των κλιμακίων του υπουργείου σε σπίτια και λοιπούς χώρους συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι έλεγχοι που διενεργούνται, αποκαλύπτουν και το μέγεθος του προβλήματος. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν διενεργηθεί 164 αυτοψίες σε οικίες και οι μισές έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα