Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει ξεχωρίσει όχι μόνο για την ασύλληπτη καριέρα που έκανε στους αθλητικούς στίβους, αλλά και για τη στάση ζωής και την περπατησιά του… Εκεί δηλαδή που κρινόμαστε όλοι! 

Μιλάμε για ένα δικό μας παιδί που ουκ ολίγες φορές μας έκανε περήφανους με τη διαδρομή του κι όχι μόνο δεν ξέχασε την αφετηρία και τον τόπο του, αλλά φρόντισε με τις πράξεις του να το αποδείξει! Αλλωστε με τις πράξεις συνήθιζε να μιλάει και στον μεγάλο κύκλο που έκανε σε κορυφαίο παγκόσιο επίπεδο στο μπάσκετ και όχι με τις κουβέντες…

Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουρούση με τον οποίο επικοινωνήσαμε χθες το πρωί ενόψει του μεγάλου και καθοριστικού αγώνα που δίνει ο ΑΣΚ αύριο το μεσημέρι στο νέο κλειστό της πόλης μας.

Ο σπουδαίος αθλητής που παρά το γεγονός ότι αποφάσισε πέρσι το καλοκαίρι να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, επανήλθε για να βοηθήσει με κάθε τρόπο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, την ομάδα της πόλης του.
Ηταν ευθύς για άλλη μια φορά όταν του ζητήσαμε να κάνει ένα σχόλιο για το αυριανό ματς:

“Δεν είναι να λέμε πολλά. Εδώ πλέον ήρθε η ώρα της Καρδίτσας! Με όλα όσα έχουν γίνει φέτος από την ομάδα, αυτό το παιχνίδι θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το παιχνίδι της χρονιάς. Για μένα είναι αυτονόητο ότι ο κόσμος θα δώσει βροντερό παρών και θα δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις πως επιθυμεί να δει το μπασκετ της περιοχής μας στην κορυφαία κατηγορία. Εκεί που δεν πήγε ποτέ!

Θα είναι η μαζική παρουσία του μια επιβράβευση της προσπάθειας που έχουν κάνει οι άνθρωποι του συλλόγου. Τα παιδιά που αγωνίζονται, οι προπονητές, οι διοικούντες που έχουν φέρει τον ΑΣΚ σ’ αυτό το επίπεδο! Τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν έχει κατακτηθεί ακόμη.

Ο αυριανός αγώνας είναι σπουδαίος και μπορεί να ανοίξει για τα καλά το δρόμο για τη μεγάλη διάκριση. Πρέπει, λοιπόν, όλοι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ενα γεμάτο γήπεδο θα δώσει μηνύματα σε όλη την Ελλάδα για το τι συμβαίνει στην Καρδίτσα αυτή την εποχή στο μπάσκετ…»

Με εύστοχο τρόπο, λοιπόν, ο Γιάννης Μπουρούσης ανέδειξε τη σημασία της αυριανής αναμέτρησης με τον Τρίτωνα, αλλά και τη γενικότερη πορεία που διαγράφει ο ΑΣΚ κατά την φετινή σεζόν.

Μια πορεία που έρχεται ως συνέχεια σε όλα αυτά που έγιναν τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, μια πορεία την οποία πλαισίωσε και ο ίδιος κάνοντας τη μεγάλη διαφορά σε όλα τα επίπεδα.

Τόσο με την αξεπέραστη ποιότητα και εμβέλειά του ως αθλητής, όσο βεβαίως και με την γενικότερη παρουσία που έδωσε έναν άλλο αέρα στην προσπάθεια και στο μεγάλο στόχο που έχει πλέον η ομάδα.
Το ραντεβού, λοιπόν, είναι για αύριο το απόγευμα. Και δεν πρέπει να λείπει κανείς! Πράγματι ήρθε η ώρα η Καρδίτσα να δείξει ότι θέλει και μπορεί να αλλάξει επίπεδο!

Θ.Κ.