Αγροτική σύσκεψη στον Παλαμά για τα προβλήματα στη συνδεδεμένη βάμβακος

* Κινητοποίηση τη Δευτέρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα * Μεγάλη ανησυχία στους αγρότες που μένουν χωρίς ρευστότητα για τις σπορές

Αγροτική σύσκεψη συγκαλεί αύριο Κυριακή στις 8 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, μετά την μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος σε πλήθος αγροτών.

Παράλληλα η ΕΟΑΣΚ θα προετοιμαστεί οργανωτικά για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί της Δευτέρας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στις τάξεις εκατοντάδων παραγωγών επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς δεν έχουν λάβει τη συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος που περίμεναν, ώστε να αποκτήσουν την απαιτουμένη ρευστότητα για τις εαρινές σπορές. Να θυμίσουμε όπως έγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο «Νέος Αγών», ότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ ένα νέο πρόγραμμα δορυφορικού ελέγχου, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν οι αγρότες. Από τους ελέγχους αυτούς, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προέκυψαν ευρήματα σε αγροτεμάχια και δεσμεύτηκαν οι γεωργοί προκειμένου να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έλεγχοι.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα