Ενώ την περασμένη άνοιξη η αβεβαιότητα και ο φόβος για το άγνωστο έκαναν τους πολίτες να είναι πιο υπομονετικοί στην καραντίνα, δεν ισχύει το ίδιο με το δεύτερο lockdown.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως λένε οι ειδικοί, είναι πιο απότομο και η κατάσταση πολύ πιο επικίνδυνη εξαιτίας της μεγάλης πίεσης που ασκείται στο σύστημα υγείας.

Ο κόσμος επιδεικνύοντας υπεύθυνη στάση μπήκε στην πρώτη καραντίνα με μεγαλύτερη υπομονή και πολλοί έχοντας έστω ένα μικρό απόθεμα ρευστότητας στην άκρη. Σήμερα η κα- τάσταση δεν είναι η ίδια.

Μετά από τόσους μήνες (κατά τη διάρκεια τωνοποίων η κυβέρνηση δεν ανέλαβε την ευθύνη της στα μέτρα και δεν ενίσχυσε το σύστημα υγείας ως έπρεπε) που η οικονομία έκανε βουτιά και ειδικά η Καρδίτσα δέχθηκε το πρωτοφανές πλήγμα από τις πλημμύρες, η απουσία ρευστότητας και η αβεβαιότητα για το μέλλον δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυξίας στον κόσμο. Εκτός από την οικονομική πτυχή, καλούμαστε να διαχειριστούμε και τις κοινωνικές επιπτώσεις της καραντίνας που είναι πιο βαριές.

Οι πολίτες είναι ήδη κουρασμένοι από την κατάσταση, ενώ και ο καιρός περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα ακόμη και του απλού περιπάτου.

Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύουν πως το lockdown δεν θα λήξει την 1η Δεκεμβρίου, αλλά θα πάει πιο πίσω…

Κ.Π.