Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων στο Νομό Καρδίτσας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, εξέλιξη που αποτυπώνεται και στα περιστατικά νοσηλειών στο Νοσοκομείο, τα οποία βαίνουν μειούμενα τις τελευταίες ημέρες.

Η «αλλαγή σελίδας» με τον τερματισμό του lockdown στη χώρα και το άνοιγμα επιπλέον τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής προκαλεί αισιοδοξία, συγκρατημένη όμως έως ένα βαθμό έως ότου φανεί καθαρά το αποτύπωμα της κινητικότητας λόγω του Πάσχα, αλλά και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Με το «καλημέρα» της επαναλειτουργίας των σχολείων σε όλη τη χώρα, ανεστάλη η λειτουργία τμημάτων και τάξεων σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας κρουσμάτων.

Πάντως σε ότι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων στο Νομό, τα στοιχεία όπως προαναφέραμε είναι ενθαρρυντικά, καθώς στο πρώτο 15νθήμερο του μήνα έχουν καταγραφεί 137 κρούσματα, δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 10 κρούσματα την ημέρα.

Να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο είχαν καταγραφεί 573 κρούσματα, ενώ τον Μάρτιο 557 με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που επεξεργάστηκε ο «Νέος Αγών».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»