«Οι ζημιές που σημειώθηκαν στη μελισσοκομίαμε τις κατεστραμμένες ήάφαντες μελισσοκυψέλεςείναι τεράστιες. Σύμφωναμε τις αιτήσεις αποζημίωσης, που κατατέθηκαν στονΕΛΓΑ, 34.000 μελισσοκυψέλες έχουν παρασυρθεί απότα νερά των ποταμών πουπλημμύρισαν. Αναφορικάμε την αποζημίωση, η κυβερνητική διάθεση για νακαλυφθούν οι απώλειεςυπάρχει, απομένει να τηδούμε και στην πράξη».
Αυτά δηλώνει ο πρόεδρος της ΟμοσπονδίαςΜελισσοκομικών ΣυλλόγωνΕλλάδος (ΟΜΣΕ), ΒασίληςΝτούρας, ο οποίος προσδιόρισε το επίκεντρο της ζημιάς στην Καρδίτσα. «Μέχρικαι από Πελοπόννησο είχανφέρει κάποιοι μελισσοκόμοιτις κυψέλες τους, προσδοκώντας το μέλι από ταπεύκα της περιοχής. Η κακοκαιρία κατέστρεψε τόσοτα μελίσσια, όσο και το εισόδημα των μελισσοκόμων.
Σε μια εποχή, όπου ο κλάδος της μελισσοκομίας είχεήδη πληγεί από περιορισμόμετακινήσεων λόγω Covid-19 (μέχρι τον Μάη), από μειωμένη παραγωγή λόγωαντίξοων καιρικών συνθηκών, αλλά και από απώλειαεισοδήματος λόγω μείωσηςτου τουρισμού στην Ελλάδα–και, άρα, της ζήτησης μελισσοκομικών προϊόντων–ήρθε και ο ‘‘Ιανός’’ και μαςαποτελείωσε».
Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»














