Σε νέο επιδημιολογικό επίπεδο περνά από αύριο ο Νομός Καρδίτσας, καθώς πέφτει στο «επίπεδο 2» του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας.

Ακόμη σήμερα η περιοχή παραμένει στο «επίπεδο 3» αυξημένης επιτήρησης. Έτσι μέχρι και σήμερα Κυριακή παραμένουν σε ισχύ τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία προβλέπουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύει και το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα από τις 00:30 μέχρι τις 05:00 το πρωί, με εξαίρεση όσους εργάζονται και τις εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Σε ότι αφορά το μέτρο της μάσκας, ακόμη σήμερα οι Καρδιτσιώτες θα την φορούν πάντα και στα καταστήματα εστίασης και θα αφαιρείται μόνο όταν κάθονται στο τραπέζι.

Η κατάσταση αλλάζει από αύριο το πρωί, καθώς όπως προείπαμε ο Νομός περνάει σε χαμηλότερο – πιο χαλαρό- επίπεδο μέτρων και συγκεκριμένα από το «αυξημένης επιτήρησης» στο «επιτήρησης». Στο θέμα της μάσκας, θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και στους εξωτερικούς όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων. Επίσης σταματά το καθεστώς της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»