Σε ρυθμούς καθημερινότητας προσπαθεί να επιστρέψει η περιοχή του Δήμου Πλαστήρα, καθώς έστω και με προσωρινές λύσεις έχουν αποκατασταθεί τα περισσότερα προβλήματα.

Για την κατάσταση που επικρατεί ένα μήνα μετά την καταστροφική κακοκαιρία, μίλησε στο «Νέο Αγώνα» και τη «Θεσσαλία Τηλεόραση» ο Δήμαρχος Λ. Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, ο οποίος στάθηκε και σε μια «αθέατη» καταστροφή που αφορά το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Υπογράμμισε ότι δίνεται μια μοναδική ευκαιρία «να ξαναχτιστεί ο τόπος» και να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές αναπτυξιακού χαρακτήρα. Ο κ. Νάνος πρόσθεσε ότι στο μικροσκόπιο πρέπει να μπουν τα έργα εκείνα που θα αποτρέψουν την επανάληψη ανάλογων δραματικών καταστάσεων, υπογραμμίζοντας επίσης ότι αν είχε προχωρήσει η τοποθέτηση αιολικών πάρκων η καταστροφή θα ήταν μεγαλύτερη.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Νάνος ανέφερε ότι οι υποδομές της περιοχής υπέστησαν τεράστιες ζημιές και συμπλήρωσε ότι είναι ευτύχημα το γεγονός πως δεν επεκτάθηκαν στις οικίες και στις επιχειρήσεις, όπως συνέβη στην Καρδίτσα και τα χωριά του κάμπου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»