Οι Καρδιτσιώτες γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα το δράμα που βιώνουν άνθρωποι που αυτή τη στιγμή πλήττονται από τις φονικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα!

Η πρόσφατη καταστροφή της Καρδίτσας από την πλημμύρα, μπορεί να μην είχε φωτιά, αλλά νερό, άφησε, όμως,  σημάδια ανεξίτηλα και ανέδειξε και το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι σε όσα γίνονται ερήμην μας, στη φύση, στο περιβάλλον, αλλά και στην ίδια μας τη ζωή!

Είτε από τραγική διαχείριση των υπευθύνων, είτε απο αστοχίες, είτε απο συγκεκριμένες επιδιώξεις συμφερόντων.

Ποιο είναι αυτό; Η αλληλεγγύη! Η συμπαράσταση, το μοίρασμα του βάρους για να μην είναι ασήκωτο για κανέναν!

Το ευρηματικό σύνθημα “μόνο ο λαός σώζει το λαό”, δεν απέχει απο την πραγματικότητα αλλά είναι όλη η ουσία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το οργανωμένο κομμάτι των φιλάθλων της Αναγέννησης Ultras gate 3 και το Δίκτυο Αλληλεγγυης Καρδίτσας στον καιρό της καταστροφής του Σεπτεμβρίου δεν είχαν αφήσει περιοχή για περιοχή στο νομό μας, που να μην δώσουν το παρών και να συμβάλλουν με ο,τι δυνάμεις είχαν στην ανακούφιση όλων όσοι είχαν υποστεί καταστροφές.

Από κοινού ξεκίνησαν εδώ και μέρες τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και το πρωί της Τρίτης (10/8) αναχώρησαν για την Εύβοια για να βοηθήσουν όπως μπορούν!

Μια πρωτοβουλία που δείχνει και πάλι το δρόμο.

Αλληλεγγύη στην πράξη…